25 Yıl Evli Kalan Kadınlar Müjde! Şartlar Belli Oldu! 45-47 Yaşında En Az 5.500 TL Maaşla Emekli Olabilirsiniz...

25 Yıl Evli Kalan Kadınlar Müjde! Şartlar Belli Oldu! 45-47 Yaşında En Az 5.500 TL Maaşla Emekli Olabilirsiniz...

Çok sayıda vatandaşın eneklilik araştırması devam ederken, SGK'dan gelen son dakika haberi milyonlarca kişiyi sevindirdi. İşte Meclis'ten çıkan ve milyonlarca kişiyi sevindiren emeklilik kararı...

EYT'liler emekli olmak için gün sayarken son karar SGK'dan geldi.

Alınan yeni karara göre SGK, Bağ-Kur ya da emekli sandığıyla bir ilişiği olmayan ev hanımları da emekli olabilme imkanına sahip oldular.

ŞARTLAR AÇIKLANDI

tv100'ün geçtiği habere göre; Öncelikle ev hanımlarının emekli olabilmesi için 20-25 yıl boyunca eşiyle evli kalmış olması gerekiyor.

Bununla birlikte bazı özel koşullar da açıklandı. Ev hanımları, sigortalı çalışma hayatından uzak kalsa da evde üstlendikleri tüm işlerin sorumluluğu, emeklilik hakkı kazanmaları için yeterli bir sebeptir.

- SGK ile herhangi bir bağının herhangi bir girişinin yapılmamış olması ya da çok kısa bir süre için SGK ile bir bağlantısı olmuşsa da çok az bir prim günü ödenmiş olmasıyla birlikte bağlantının tamamen ortadan kalkması

Bu şartları karşılayan ev hanımlarının emekli olma imkanı bulunuyor. Kadınlar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.