Emekli Maaşına ve Asgari Ücrete Zam! 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşına ve Asgari Ücrete Zam! 2024 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete zam, emekliye zam için dikkat çekici açıklamalarda bulunurken, 5.000 TL'lik ikramiye içinde tarih açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı, “Emekli maaşı düzenlemesi için emeklileri rahatlatacak çözümleri geliştirdik, çok yakında uygulayacağız” ifadesinde bulundu. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Emekli zammı için öne çıkan rakamlar neler? İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanından Dikkat Çekici Açıklamalar!

Cumhurbaşkanının enflasyon asgari ücret ve emekli maaşları uygulanacak zamla ilgili değerlendirmeleri şu şekilde:

Çalışanları ve Emeklileri Enflasyona Ezdirmeyeceğiz!

Enflasyonun belini kırdık etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz. Biz hep çalışanlarımıza ve emeklilerimize enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk.

Asgari ücrete ise Cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını arttırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Emeklileri kısa vadede rahatlatacak 5.000 TL'lik ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. “Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz işçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık. Şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık Ayında Toplanacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yetkilileri, yeni ücretin belirlenmesi için hazırlıklara başladı. Asgari ücret her yıl Aralık ayında işveren işçi ve hükümetin beşer kişilik temsilcilerinin yaklaşık bir aylık çalışma sonucu uzlaşma yoluyla belirlenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üyelerinden birinin başkanlık ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, genelde 3 istişare 1 karar olmak üzere 4 toplantı sonunda yeni asgari ücret miktarını belirliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,ilk olarak hedefini maaşların alım gücünü kalıcı olarak enflasyonun belini kırmak olarak belirledi.

●Asgari ücret, memur ve emekli maaşı zamlarıyla alım gücü artacak.

●Koordineli maliye ve para politikaları ile enflasyonda kalıcı düşüş elde edilecek.

Temmuz ve Ağustos aylarında %9'un üzerinde seyreden aylık enflasyon, Eylül’de %4,75 Kasım ayında ise %3,43 oldu. Koordineli para ve maliye politikalarının etkisiyle dezenflasyon süreci 2024 yılının ilk çeyreğinden sonra net bir şekilde hissedilmeye başlanacak. Merkez bankasının 6 aylık enflasyon oranı tahmini olarak ise %37,76.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.