5 Şartı Taşıyana 15 Gün İçinde Ödeme Fırsatı Geldi! Başvuru Ekranı Açıldı! Ödeme Geliyor...

5 Şartı Taşıyana 15 Gün İçinde Ödeme Fırsatı Geldi! Başvuru Ekranı Açıldı! Ödeme Geliyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere çeşitli konularda nakdi yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlardan bir tanesi de kira yardımıdır. Devlet tarafından maddi durumları düşük ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile

Devlet tarafından vatandaşa birçok alanda nakit desteği sağlanıyor. Özellikle Aile Bakanlığı dar gelirli, maddi durumu yetersiz ailelere 1500 TL kira yardımı veriyor. Başvurunun ardından vatandaşlar, başvuruyu takip eden ilk 15 gün içinde kira yardımlarını banka hesapları ya da PTT şubelerinden alabilecek. Peki, kimler bu yardımdan yararlanabilecek? İşte detaylar...

DEVLETTEN 1.500 TL KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda içerisinde elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımının olduğu 'Türkiye Aile Destek Paketi'nin içine 'kira yardımı'nı da ekledi. Kasım 2022'de başlayan 1.500 TL kira desteği ödemeleri 2023 yılında da en çok aratılan konulardan biri oldu. Devletten 1.500 TL kira yardımı alabilmek için belirli şartları yerine getirebilmek gerekiyor.

2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartları sağlayan vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurunun ardından ise ödemeler başvurudan sonraki 15 gün içinde kişinin banka hesabına yatıyor. Ödemeler PTT şubelerinden de alınabiliyor. 12 ay boyunca verilen kira desteği tutarı ilden ile farklılık gösteriyor.

2022 yılında 450-650 TL olan kira ödemeleri 2023 yılında 1.500 TL'ye yükseltildi.

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sigortalı olmamak
Emekli maaşı almamak
Mal varlığı sahibi olmamak
Düzenli geliri olmamak
Fakirlik sınırı altında olmak

İLDEN İLE KİRA YARDIMI ÖDEME TUTARLARI

En son ilden ile kira yardımı ödeme tutarları şöyleydi:

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL
Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1085 TL
Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL
Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
Bolu, Bingöl 715

BELEDİYE KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Belediye kira yardımına başvurmak için belediyeye başvurarak başvuru formunu doldurmalı ve istenilen belgelerin tamamını teslim etmelisiniz. Bunun yanında yine e-Devlet kapısından da başvurabilirsiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra belediye binasına gidip gerekli evrakları teslim etmeli ve ortalama 14 gün beklemelisiniz. Belediye kira yardımı başvurusu için Alı 153 Beyaz Masa hattını arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.