500 ile 4300 TL Arası PTT'den Nakit Para Verilecek! PTT'den Ödeme Almak İçin Hemen Koşun...

500 ile 4300 TL Arası PTT'den Nakit Para Verilecek! PTT'den Ödeme Almak İçin Hemen Koşun...

PTT'den paranızı hemen alabilirsiniz. Herkes PTT'den 500 TL ile 4.300 TL arasında alacağı için başvuru yapması gerekiyor. 5 günde hesabınıza PTT’den paranız gelecek. PTT’de paranız ne kadar? İşte tüm ayrıntılar...

Son günlerde vatandaşların ekonomik kriz nedeni ile yaşadığı zorluklar devletten verilen pekçok sosyal yardım paketine katkı sağladığı biliniyor. Milyonlarca kişi faturalarına devletten verilen desteği alıyor. Özellikle zor kış şartlarında elektrik ve doğal gaz faturalarını ödemek ise git gide zorlaşıyor. Bu zorluklar ile uğraşan haneler için de sevindirici haber geldi. Enflasyon artışı ve artan zamlar derken vatandaşlar ihtiyaçları karşılaşmak giderek zorlaşıyor. Bu noktada devletten başlatılan sosyal yardım kampanyasında PTT'den para aktarılıyor.

PTT'den, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bağlı olarak kampanyayı yapıyor. Vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları için destek alacağı bu kampanya hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklama geldi.

e-Devlet'ten başvuru yapılabilir

Gelen açıklamaya göre vatandaşlar bizzat PTT şubelerine faturaları ile başvuru yapması şartı bulunuyor. Bizzat başvuru yapacak olanlar için ise e-devlet üzerinden başvuru imkanı sunuluyor. Yoğun başvurular devam ederken e-devlet üzerinden kolaylıkla başvurunuzu da yapabilirsiniz. PTT sosyal yardım kampanyasından yararlanmak isteyenler son günü beklememeleri iyi olacak.

PTT fatura desteği kaç TL Olacak?

Kış ayının gelmesi ile beraber elektrik ve doğal gaz faturaları giderek cep yakmaya başladı. Ödemelerde güçlük yaşayan tüm vatandaşlar için PTT’nin yaptığı elektrik ve doğal gaz faturası yardımı ile ödeme yükünün hafiflemesi bekleniyor. Destek sağlamak için PTT'den başlatılan kampanyaya herkes başvuru yapabilir.

E-devlet'ten veya bizzat PTT şubelerinden gerçekleştiren PTT fatura desteği, başvurularında 500 - 4.300 TL arasında yardımınızı alabilirsiniz. 500 TL’den başlayan 1000 TL, 1.500 TL, 3300 TL ve 4300 TL’ye kadar elektrik ve doğal gaz faturası yardımı veriliyor. Vatandaşlara doğal gaz ve elektrik faturaları için maksimum yapılacak yardım 4 bin 300 TL olarak belirlendi.

PTT fatura desteği nasıl yapılır?

PTT fatura desteği için yararlanmak isteyenlere e-devlet hesaplarına giriş yapıp Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giriş yapması gerekmektedir. Kimlik doğrulama işlemi sonrasında PTT sosyal yardım kampanyasından faydalanabilirsiniz. Ödeme hakları göze alınarak belirlenen para anında PTT kartına yatırılıyor.

PTT fatura desteği şartları nedir?

PTT'den fatura desteği için T.C. vatandaşı olmak birincil şart olurken e-devletten başvuru yapmak ve doğal gaz sağlanan yerde ikamet ediyor olmak gerekiyor. Ayrıca mesken aboneliğinin de olması şart. Diğer bir durumda ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi olduğuna karar verilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.