65 Yaş Aylığı Almak Artık Çok Kolay! E-Devlet’ten Yaşlılık Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

65 Yaş Aylığı Almak Artık Çok Kolay! E-Devlet’ten Yaşlılık Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yaşlılık maaşı başvurusu, 65 yaşını dolduran, kimsesiz Türk vatandaşları tarafından yapılabilir. 65 yaşını dolduran ve güçsüz durumda olan yaşlılara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından maaş bağlanır.

Yaşlılık maaşı başvurusu, 65 yaşını dolduran, kimsesiz Türk vatandaşları tarafından yapılabilir. 65 yaşını dolduran ve güçsüz durumda olan yaşlılara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından maaş bağlanır. Yaşlılık maaşı başvurusu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma merkezlerine yapılabilir.

65 Yaş Aylığı Almak için Nereye Başvurulur?

65 yaş aylığı veya yaşlılık maaşı olarak verilen ödenek, 65 yaşını dolduran, güçsüz, kimsesiz ve Türk vatandaşı olan kişilere verilmektedir. Bu maaşın bağlanması için başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma merkezlerine şahsen yapılabilir. Şahsen yapılan başvurularda, vakfın vermiş olduğu formun doldurulması ve kimlik belgesinin başvuru sahibinin yanında olması gerekir.

Günümüzde birçok ödenek için başvurular online olarak E-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor olsa da yaşlılık maaşı ödeneği için başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir. Başvuru hakkında bilgi sahibi olmak için ALO 144 ve ALO 183 numaralı hatları aranabilmektedir ancak başvurular sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kurumlarına yapılabilir.

65 Yaş Maaşı Nasıl Çıkarılır?

65 yaş aylığı, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından sağlanan bir ödenektir. Bu ödeneğin alınması için 65 yaşını dolduran Türk vatandaşı, güçsüz durumda ve kimsesiz olmalıdır. Emekli maaşı olan, mal varlığı olan, hane geliri yüksek olan yaşlılar, bu maaşı alma hakkına sahip değildir.

Yaşlılık maaşı başvurusu yapılması için başvuru sahibinin hane geliri, asgari ücret düzeyinde olmalı veya olmamalıdır. Başvuru yapıldığında, başvuru sahibinin mal varlığı, konutu, varsa aldığı maaşlar incelenir. Müşkül durumda ve yardıma muhtaç olan yaşlı Türk vatandaşına aylık bağlanır.

65 yaş aylığı başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları dışında hiçbir platform üzerinden yapılmamaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler, yetkili kuruma, kimlik belgesi ile birlikte şahsen müracaat etmelidir. Başvuru ardından sonuçlar, E-devlet sistemine düşmektedir.

65 Yaş Aylığı Başvuru Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?

65 yaş aylığına başvuru yapmak için yetkili kurumlarda başvuru formları doldurulur ve başvuru sahibinin maddi durumu incelendikten sonra maaş bağlanır. Maaşların bağlanması ardından yaşlılık maaşı başvurusu sonuçları, E-devlet sistemleri üzerinden veya ALO 144 numaralı hat üzerinden öğrenilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.