Aile Bakanlığı Açıkladı: Mart Ayında 1250 TL Nakit Ödeme Verilecek! İşte Detaylar...

Aile Bakanlığı Açıkladı: Mart Ayında 1250 TL Nakit Ödeme Verilecek! İşte Detaylar...

Nakit ihtiyacı olan milyonların yüzünü güldürecek haber geldi. Bugün başvuru yapanlara Mart ayında 1250 TL nakit yardım verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklanan sosyal yardımlar kesilmiyor. Her ay milyonlarca insan binlerce liralık destek ödemesi ile hayatını daha kolay idame etme şansı yakaladı. Bakanlıktan, gerekli şartları taşıyanlara düzenli olarak destekler de veriliyor. Bu yardımlar için bakanlığa bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmak veya e-Devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Aile Bakanlığından sağlanan sosyal yardımlarını alabilmek için bazı şartlara da uygun olmak gerekiyor.

Mart ayı sosyal yardım ödemelerini almak için başvuru yapmaları igerekiyor. Aile Bakanlığı için yardım başvuru ekranı açıldı. Hemen başvuru formunu dolduranlara Mart ayının ilk günü itibari ile yardım ödemesi almaya başlayacaklar. Peki, kimler devletten bu yardımı alabilirler? Aile Bakanlığı sosyal yardımlar için başvuru nasıl yapılır?

Mart Ayı Sosyal Destek Başvuru Ekranı Açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli şekilde sağlanan sosyal yardım ödemeleri için hala başvuru yapmayanlara duyuru yapıldı. Yaklaşık 4 milyon haneye sağlanan sosyal yardımlar Mart ayında daha da artarak sürecek. Bu nedenle başvuru yapmayanlara 6 gün süresi kaldı. Bu sürede başvuru işlemini tamamlayanlara Mart ayının ilk günü itibari ile yardım ödemesini alabilecekler. Aile Destek paketi ödemeleri kapsamında yardım ödemelerinin bedeli 850 TL ile 1250 TL arasında olacak.

Kimlere Kaç TL Destek Ödemesi Yapılacak?

Türkiye'de aile destek yardım ödemesi hane içinde kişi başına düşen gelir hesaplanarak farklılık gösteriyor. Gelir durumu baz alınarak yapılan ödemelerin miktarları şu şekilde:

  • 450 TL ve altı olanlara 1.250 TL,
  • 450 TL üzeri ile 911,15 TL ve altı olanlara 1.100 TL,
  • 911,15 TL ile 1.372,30 TL altı olanlara 950 TL,
  • 1372,30 TL üzeri ile 1833,45 TL’den az olanlara 850 TL ödeme olarak belirlendi.

Aile Destek Yardımı İçin Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Aile Bakanlığı tarafından açıklanan yeni yardım paketi olan aile destek yardımı başvuruları e-devlet ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapılıyor. Yardım başvurusu için T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile beraber e-devlet girişi yapmanız gerekiyor. Burada karşınıza çıkan formu tam ve güncel olarak doldurduktan sonra onaylanması için gönderebilirsiniz.

Aile Bakanlığı'nın Sosyal Yardım olanaklarından faydalanabilmek için hane içinde bulunan kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden daha az olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.