Aile Bakanlığı Açıklama Yaptı! Aile Destek Paketi Kapsamında 1.250 TL Hesaplarına Yatırılacak...

Aile Bakanlığı Açıklama Yaptı! Aile Destek Paketi Kapsamında 1.250 TL Hesaplarına Yatırılacak...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan başvurusu kabul edilen vatandaşın hesaplarına 850 TL ile 1250 TL arası destek ödemesi yapılacak. Peki, Aile Destek ödemeleri kimlere verilecek? İşte o detaylar...

Aile Destek Paketi için başvuru detayları ve ödeme tarihleri merak içinde araştırılmaya başlandı. Bu destekten yararlanan vatandaşlar Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 Aile desstek ödemelerine zam yapıldı mı?" merak ediliyor. İşte, milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorunun cevabı...

TÜİK'den açıklanan enflasyon verilerine göre Aile Destek Paketi kapsamında yapılan ödemelere zam gelip gelmediği araştırılıyor. Dar gelirli olan hanelerin bazı miktarlarda yapılan yardım ödemesi ile sorgulamaları sürüyor. Peki, Aile Destek Paketi paraları yatırıldı mı? İşte konuya dair detaylar...

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek habere kenetlendi.

Aile Destek Paketi Ocak Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı

Yılbaşı öncesi Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. 29 Aralık 2022'de açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, ocak ayı itibari ile yapılacak olan 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekebilmektedir. 29 Aralık tarihinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıkları duyuruldu.

Bakan Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' dahilinde 3 milyon haneye 2,9 milyar lira, 'Çocuk Desteği Bileşeni' kapsamında 2,2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplamda 3 milyon hane için 3,8 milyar lira tutarında ödeme yapacağız" şeklinde açıklama yaptı.

Aile Destek Yardımı İçin Zam Eklendi mi?

Aile Destek Programı için ödemelerin 2023 tarihine kadar olacağına dair henüz net bir açıklama henüz yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu konu hakkında resmi açıklama yapıldığında haberimiz açıklanacak.

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı ardından artıp artmayacağı merak konusu oldu. Bakanlıktan ödeme tutarı için geçtiğimiz aylarda 850 ile 1250 TL olarak güncellendi.

Aile Sosyal Yardım Başvuru İşlemi Nasıl ve Nereden Yapılır?

Aile Destek Programı için başvuru koşulları, e-Devlet'ten veya ikametgâh adresinin olduğu 3294 sayılı Kanun gereğince kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerçekleştirilebilir.

2023 Ocak Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar?

Hanede kişi başına düşen aylık gelir aralığında hesaplanan Aile Destek Programı ödemeleri, gelir düzeyine ve miktarına göre farklılık taşıyor. Bu noktada hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre ödeme tutarları şu şekilde değişecek:

  • 450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacaklar.

Aile Destek Programının Başvuru Koşulları Nelerdir?

Aile Destek Programı için başvurusunu yapanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Bu kişinin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışı olması,
  • 18 yaşın altında olması

Aile içinde kamu işçisi, memur, noter ya da muhtar olup çalışanlar yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanması yapan ya da özel sandıklar kapsamında olanlara kişi veya kişilerin olması durumunda başvurular değerlendirilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.