Altın Fiyatlarında Artış! 24 Ocak Altın Bugün Kaç TL? Gram, Çayrek ve Ata Altın Ne Kadar?

Altın Fiyatlarında Artış! 24 Ocak Altın Bugün Kaç TL? Gram, Çayrek ve Ata Altın Ne Kadar?

Para ve altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, 2023 yılına hızlı bir yükselişle başlayan altın için çarpıcı yorumlarda bulundu.Ons altın 2023 yılında yüzde 5 değer kazanmış durumda. Henüz yılın ilk ayı bitmeden keskin bir yükseliş gerçekleşmesinin ar

Ons altın 2023 yılında yüzde 5 değer kazanmış durumda. Henüz yılın ilk ayı bitmeden keskin bir yükseliş gerçekleşmesinin ardından milyonlarca altın sahibi vatandaş, uzmanlara "Altın ne kadar yükselecek?" sorusunu yöneltiyor.

Altın denince Türkiye'de ilk akla gelen isimlerden biri olan İslam Memiş ise altın piyasası hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. Memiş, 2022 yılının son aylarında altının yeni yıla sert bir başlangıç yapacağını söylediğini hatırlatarak, "Beklenilen başlangıcı yaptı, yıl içinde de yükselerek devam edecek ancak önümüzdeki birkaç hafta altın için pek iyi geçmeyebilir. Ben altında kısa vadede bir düşüş bekliyorum. Özellikle Şubat ayında açıklanacak FED kararı ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceğini sinyallerini vermesi altını baskılayacaktır" ifadelerini kullandı.

"ALTINDA DÜŞÜŞ TRENDİ GELİYOR"

İslam Memiş, “Kaygan bir zeminde olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Dalgalanmalar önümüzdeki haftalara devam edebilir. İkinci tur dalgalanmalarda bir düşüş trendine girilebilir. Buna da hazırlıklı olmak gerekiyor” ifadelerini kullanarak “Bu ikinci tur dalgalanmalar ve düşüş trendinin sebebi ise millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ile alakası piyasaların bir fiyatlama yapmaması. Eğer millet ittifakı adayı bir aday açıklarsa o zaman yeni bir fiyatlanma içinde olunacak. Piyasalara hâkim olmak ve bu beklentiyi mutlaka göz önünde bulundurmak lazım” dedi.

STERLİN YÜKSELECEK

Memiş, 2023 yılında dolardan daha parlak olacağını düşündüğü sterlin hakkında iyimser yorumlarına devam ediyor. Memiş'e göre sterlin ve gümüş 2023 yılının kazandıran yatırım araçları arasında olacak. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, bu tür yatırımlarda ya da birikimlerin bozdurulmasında istikrarlı kararlar verilmesi gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.