Altını Olana Kötü Haber Geldi! 19 Şubat 2023 Gram, Çeyrek, Tam ve Cumhuriyet Altını Ne kadar?

Altını Olana Kötü Haber Geldi! 19 Şubat 2023 Gram, Çeyrek, Tam ve Cumhuriyet Altını Ne kadar?

ABD'den gelen istihdam ve enflasyon verileri nedeniyle hızlı gerileyen ons altın, beraberinde çeyrek ve gram altını da aşağı çekti. Uzmanlar yaşanan bu gelişme üzerine altında yeni beklentilerini de açıkladı. İşte detaylar...

Tüm Türkiye'de alıcısı bulunan grama altında yaşanan keskin düşüş yatırımcıya endişe ettirdi.

Ekonomim.com haberinde yer alan bilgilere göre ABD'de istihdam verilerinin güçlü olduğu fakat enflasyon açıklaması beklenenden daha fazla çıkması altın piyasasını önemli ölçüde etkiledi.

Yaşanan durum ile birlikte ONS altın fiyatı birkaç gün içerisinde 100 dolardan fazla düşüş yaşadı. 1.960 dolar olan ONS altın 1.835 dolara kadar geriledi. Yaşanan düşüş ise gram altın fiyatlarını da etkiledi.

Altın fiyatlarındaki ani düşüş ise uzmanların dikkatini çekti. Kısa vadeli bir düşüş olduğu iddia ediliyor. FED'in beklentilerinin üzerinde faiz kararı vermesiyle birlikte satış baskısının devam ettirilebileceği anlamı çıkarılıyor.

ALTIN RESMEN DİBİ VURDU

ONS altın fiyatında yaşanan ani düşüş ile birlikte milyonlarca yatırımcının kafasında soru işareti yer aldı. Birkaç gün içerisinde 1.835 dolara kadar gerileyen ONS altın için uzman isimler 1.616-1.960 yükselişinin Fibonacci 38.2 düzeltmesinde gelindiğini belirtiyor.

Uzman isimler tarafından yapılan açıklamalar göre önemli bir yere sahip olan düzeltme noktalarından birisi lan bu bölge dikkatli bir şekilde takip edilecek. Değerli metal analisti Gary S. Wagner yaşanan ani düşüşün devam edebileceğini vurgulayarak 1.815-1.805 aralığına kadar gidebileceğini belirtti.

'DÜŞMEYE DEVAM EDECEK' AÇIKLAMASI

Ons altın fiyatlarındaki düşüş ile birlikte gram altın fiyatlarında da tarihi bir düşüş meydana geldi. Geçtiğimiz gün öğle saatleri itibariyle gram altın fiyatlarında 1.103-1.092 TL destek olarak yer alıyor.

ONS altın fiyatının aşağı yönlü hareketi ile birlikte gram altın fiyatlarının da düşeceği bilgisi verildi. Uzman isimler tarafından kurun yukarı yönlü hareketlenmesi ile birlikte gram altın fiyatlarında da yukarı yönlü bir hareket bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.