Başarılı Öğrenciler İçin Son Dakika Duyuruldu! Başvuran Anne ve Babalara Bakanlıktan  5 Bin 104 TL Ödeme...

Başarılı Öğrenciler İçin Son Dakika Duyuruldu! Başvuran Anne ve Babalara Bakanlıktan 5 Bin 104 TL Ödeme...

Müjde üstüne müjde geldi! Karnesi güzel olanlara bir ödeme de Aile Bakanlığı'ndan veriliyor. Başarılı olan öğrencilere 5.104 TL verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından güzel haber verilmişti. Anne babalara başvuruları ile verilecek. İşte ayrıntılar...

Karneler alındı. Bakanlıktan öğrencilere ve velilere bakanlıktan hediye ödeme verileceği duyuruldu. Milyonlarca öğrenci, ilk dönem karnelerinialdı ve yılın ilk dönemini kapattı. Öğrencilere peş peşe müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte detaylar...

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan, ik programı dahilinde dereceye giren öğrencilere ödeme yapacağını duyurmuştu. Açıklamanın sonrasında öğrenciler harçlıklarını nereye başvuru yaparak alabileceklerini araştırmaya başladı.Peki, devletten dereceye girenlere verilecek olan 5 bin 104 TL nakit yardımı nasıl alınır?

Karnesi Güzel Olana Müjde Geldi!

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca öğrenci karne heyecanını doyasıya yaşadı. Notlarını tam olarak öğrenen öğrencilere karne hediyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Veliler bu destek ödemelerini araştırmaya başladı. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı başarı teşvik ödemesinden kimler faydalanaabilir? Başarı teşvik ödemesi bu yıl ne kadar?

Başarı Teşvik Ödemesi Kaç TL? Nasıl Alınacak?

Karnesi güzel olana verilen başarı ücreti kaç TL olarak ödenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay yapılan kabine toplantısı sonrasında şu cümleleri aktardı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin %60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan aktarılana göre, asgari ücretin yüzde 60’ı kadar ödenecek başarı teşvik ödemesi 5.104 TL olarak verilecek.

Kimlere Başarı Teşvik Ödemesi Verilir?

Erdoğan’dan gelen başarı teşvik parası sosyal yardım derneklerinde kayıtlı ve sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına verilecek. Yani başarı teşvik ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan gelen açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e, okul genelinde de ise ilk 5’e girenlere bu asgari ücretin yüzde 60’ı kadar başarı teşvik ödemesi verilecek.

Teşvik Başvuruları Hangi Tarihte Başlayacak?

Her yıl iki defa yapılacak olan başarı teşvik paketi ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde olmak üzere verilecek. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise gelecek hafta başlatılacak.

Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve başarıya teşvik etmek adına duyurulan bu ödemelere ikinci dönem için başvurular da önümüzdeki hafta itibari ile başlatılacak. Başvurular ikamet edilen ildeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri vasıtası ile gerçekleştirilecek.

Ödeme Tarihleri Netleşti mi?

Yarı yıl tatili için heyecan yaşanırken en başarılı olan öğrencilere de önümüzdeki günler için ödeme verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.