Çocuk Sahipleri Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor! İhtiyaç Sahibi Ailelere 5.500 TL Ödeme Verilecek...

Çocuk Sahipleri Bu Haber Sizleri İlgilendiriyor! İhtiyaç Sahibi Ailelere 5.500 TL Ödeme Verilecek...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, çocuklu ailelere eğitim masrafları kapsamında 5500 TL ödeyecek. Çocukları okula giden aileler için e-Devlet üzerinden burs başvurusu başlamış durumda.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere eğitim giderlerinin karşılanabilmesi amacıyla 5 bin 500 TL burs ödemesi yapılacak. Burs almak isteyen aileler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

ÇOCUKLARI ÜNİVERSİTEDE OKUYAN AİLELER BAŞVURACAK

Verilecek yardım kampanyasında, çocukları üniversitede olan ailelere öncelik sağlanacak. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan daha önce sosyal destek kapsamında ödeme almış ailelere de burs başvurusunda öncelik verilecek.

DÖNEM ARASINDA ÖDENECEK

Bir defaya mahsus olmak üzere verilecek 5500 TL ile çocukları üniversitede okuyan ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmak amaçlanıyor. Söz konusu burs hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çocukları üniversitede okuyan ailelerin çocuklarıma dönem arasında bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin 500 TL ödeme yapılacak. Bu ailelerimiz e-Devlet sistemi üzerinden destek/burs ödemesine başvuru yapabilecek.

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocuklarına sınıflarında derece yapmaları durumunda asgari ücretin yüzde 60 kadar yardım yapılacak. Yüksek öğrenim öğrencilerine ise net asgari ücret tutarında dönem arasında ödeme yapılacak.

Aynı kapsamda 4 yıllık üniversite okuyan öğrencilere aylık 100 tl destek ödemesi yapılacak. Sonuç olarak; Devlet desteği alan 4.4 milyon ailenin ilkokul, ortaokul ve liseye giden çocuklarına 3 bin 300 tl ödeme yapılacak.Çocukları üniversite de okuyan, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına dönem arasında 5 bin 500 tl burs ödemesi yapılacak. Üniversiteye giden öğrencilere ise dönem arasında asgari ücret kadar burs verilecek" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.