Devletten Verilen Desteklere Bir Yenisi Daha Eklendi! Başvuru Yapana 4.336 TL Ödeme Verilecek...

Devletten Verilen Desteklere Bir Yenisi Daha Eklendi! Başvuru Yapana 4.336 TL Ödeme Verilecek...

Devletten verilen desteklerin ardı arkası kesilmiyor. İhtiyaç sahibi olanların yararlanabileceği ödemelerden biri de bakıma muhtaç olan engelli vatandaş ve ailelerine ekonomik destek. Başvuran herkese şartları taşımaları halinde 4.336 TL maaş ödemesi...

'Evde Bakım Yardımı' olarak yapılan bu ödemeden faydalanmak için belirli şartlara uygun olmak gerekmektedir. Her ay maaş şeklinde verilen ödeme yeni yılla girdiğimiz şu günlerde yükseldi. İhtiyaç sahibi olan aileler, Aile Bakanlığı'nın verdiği bu ödemeyi almak için başvuru yaparken evde bakım maaş ücretinin miktarı da merak edilir oldu. Peki, yeni yılda zamlı maaş tutarı araştırılıyor.

2023 Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Arttı?

2022 yılında 3.336 TL miktarda verilen evde bakım maaşı yeni yılda maaş zamlarının gelmesi ile birlikte 2023 yılında güncel rakam 4.337 TL olarak ödenecek.

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimlere Verilir?

Bakıma muhtaç olanlara evraklar ile kanıtladıkları hastaların bakımı için devletten yardım eli uzatıldı. Hastaya bakan kişilere devletten evde bakım maaşı bağlanıyor. Bakıma muhtaç olan ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılara belirli tutar üzerinden ödeme yapılmasına karar verilir.

Öncelikle bu maaşı alabilmek için hane içinde ki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden daha az olması şartı bulunmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama ve Başvuru Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı miktarının hesaplara yatırılıp yatırılmadığı çok kolay bir yöntem ile öğrenilebilir. e-devletten T.C kimlik no ve şifre ile giriş işlemini sorgulamak mümkün olacak. Arama butonuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıp karşımıza çıkan sayfaya girişinizi yaparak ödemelerin yapılıp yapılmadığı rahatlıkla görülmektedir. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesi üzerinden de bu sonuca varılır.

SMS Yöntemi İle Evde Bakım Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulama maaşın yatıp yatmadığını öğrenmenin kolay ve hızlı bir diğer yolu ise cep telefonlarından kısa mesaj göndermektir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankasından alan kişiler cep telefonlarından BAKIYE yazarak 4747'e mesaj gönderdiklerinde sorgulama işlemini tamamlarlar.

Evde Bakım Maaşı Almak İçin Hangi Şartları Taşımak Gerekiyor?

Bu maaşı alabilmek için ağır engelli raporu olması gerekmektedir. Hastalığı sebebi ile temel ihtiyaç duyacakları beslenme, tuvalete gitme, temizlik ve merdiven inip çıkma durumlarını yapamama halinde verilmektedir.

Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15 ve 31. günleri arasında hesaplara yatırılmaktadır. Maaş başvuru sonuçları ise 3-6 ay içinde sonuçlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.