e-Devlet'ten Başvuru Yapana Anında Müjde Geldi! 30 Gün İçinde 5 Bin 137 TL Hesabınıza Yatacak...

e-Devlet'ten Başvuru Yapana Anında Müjde Geldi! 30 Gün İçinde 5 Bin 137 TL Hesabınıza Yatacak...

Milyonlarca kişiye fayda sağlayacak destek müjdesi geldi. Başvurular e-Devlet'ten yapılmaya başlandı. 30 gün süre ile kampanya geçerli olacak. Başvuru yapana 5.137 TL nakdi destek sağlanacak. İşte tüm detaylar...

Devlet yardımları aed arda yatırılmaya başlandı. Hak sahibi olanlara her ay düzenli şekilde PTT'den ödeme veriliyor. Devlet'ten pek çok kalemde sosyal destek imkanı oluşturulurken işsiz olan vatandaşlara da 30 gün boyunca başvuru oluşturmaları halinde işsizlik maaşı sağlanıyor. Peki, işsizlik maaşı hangi koşullarda ve kimlere ödeme veriliyor? İşte, işsizlik maaşı ile ilgili tüm merak edilenler…

Kendi isteği ya da kusuru olmadan işsiz kalan vatandaşlara devletten sağlanan destekler ile iş bulana dek destek veriliyor. Maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 2023 yılında başvuru yapanlara bağlanacak işsizlik maaşı belli oldu. Peki kimler işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı ne kadar kaç TL? İŞKUR işsizlik maaşı ile ilgili her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.

30 Gün Şartı Bulunuyor...

İŞKUR üzerinde işi olmayan ve kendi isteği dışında İşten çıkarılanlara gerekli şartları taşımaları halinde işsizlik maaşı bağlanıyor. İşsizlik maaşı almak için 30 gün içinde başvuru yapması gerekiyor. İşsizlik maaşı ise belirli bir süre için ödeniyor. Ancak bu süreçte de İŞKUR'dan açılan işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim kurslarına da dahil olmak mümkün. Işsizlik maaşı almak isteyenlere işten çıkarıldıktan hemen sonra 30 gün içinde başvuru yapmaları şartı aranıyor.

Kimler İşsizlik Maaşını Alabilir?

İşsizlik maaşı almak için şu adımları izlemelisiniz;

  • Hizmet akdi sona ermeden önceki son 120 gün hizmet akdine sahip olmak
  • Hizmet akdinin feshinin önce ki zamanda son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi bulunmak,
  • Hizmet akdinin fesh edilmesinin sonrasında 30 gün içinde en yakın İŞKUR'a şahsi veya elektronik ortamda başvuru yapma şartları bulunmaktadır.

5.137 TL'ye Kadar Ödeme Veriliyor...

İŞKUR veya e-devletten başvuru yapanlara 2023 yılında verilecek olan işsizlik maaşı tutarı 5.137 TL'ye kadar çıkıyor. Başvuru işlemini yapanlar ve bu koşulları taşıyanlar her ay düzenli şekilde iş bulana kadar bu ödemeden faydalanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.