Emekli Maaşlarına Zam! Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak? Gözler Emekli Maaşlarında!

Emekli Maaşlarına Zam! Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak? Gözler Emekli Maaşlarında!

Emekli maaşı ödemeleri zamlı haliyle Bayramdan önce yatması beklenen durumlardan biri. Hatta herkesin şu an en merak ettiği sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Emekli maaşı ödemeleri zamlı haliyle Bayramdan önce yatması beklenen durumlardan biri. Hatta herkesin şu an en merak ettiği sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Haberimizde de emekli maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı ve zamlı olarak alınıp alınamayacağını sizlere aktaracağız. Emekli maaşı ödemeleri Temmuz zammı ile beşli olmuştur. Yeni rakamlar belirlenmiş ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmıştır.

SSK, Bağkur ve tarım emeklileri için Temmuz zam oranı 42.35 olarak belirlenmiştir. Emekli bayram ikramiyeleri de 2 – 7 temmuz aralığında vatandaşa verilmiştir. Şimdi ise emekli maaşlarının ödenmesi beklenmekte.

Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı kabine toplantısından sonra zamlı olarak emekli maaşlarının, yaşlı ve engelli aylığının bayramdan önce yatırılacağını duyurmuştur. Ancak emekli maaşı ile ilgili henüz net bir bilgi verilmemiştir. SSK kapsamında emekli maaşları ne zaman yatacak?

Tahsis numarasının son rakamına göre tarihler belirlenmiş ve açıklanmıştır. Buna göre, Son rakamı 9 olanların ayın 17’sinde, 7 olanların ayın 18’inde, 5 olanların 19’unda, 3 olanların 20’sinde, 1 olanların 21’inde, 8 olanların 22’sinde, 6 olanların 23’ünde, 4 olanların 24’ünde, 2 olanların 25’inde, o olanlar ise 26’sında ödemeleri almaktadır. Emekli maaşı ödemeleri SSK ve Bağkur zamlı maaşlarını 17 Temmuz’dan itibaren alacaklardır.

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar?

Türkiye’de binlerce kişiyi ilgilendiren emekli zammı maaşları Haziran enflasyonun açıklanmasıyla birlikte belli olmuştur. Emekli ve memur zammı 4 Temmuz günü duyurulmuştur. SSK ve Bağkur emekli zammı olarak %42.35 oranında artış olmuştur. Emekli memur aylıkları da %41.69 oranında artış göstermiştir. Peki net olarak emekli maaş zammı ne kadar? En düşük olan emekli maaşı 3500 TL olarak belirlenmiştir.

Geçen yılda en düşük olan emekli maaşı 1500 TL iken bu yıl 2500 TL’ye çıkarılmıştı. Enflasyonun yüksek ilerlemesi ile birlikte Meclisteki görüşmelerle en düşük emekli maaşı da 3500 TL’ye çıkarılmıştır. Bu rakam Temmuz ayından itibaren emeklilerin hesaplarına yatmaya başlayacaktır. Ödemelerde her ay olarak kişiye belirlenen tarihlerde yapılacak olup vatandaşın eline ulaşacaktır.

En düşük olarak emekli memurlar 6 bin TL alacak ve Bağkur emeklileri de 4 bin 197 TL ödeme alacaklardır. Enflasyonla birlikte artan maaşlar belirlenen ve açıklanan tarihlerde hesaplara geçmiş olacak. Emekli maaşı ödemeleri için herkes hesaplarına maaşlarını geçmesini beklemekte ve bunun için belirtilen tarihi dikkate almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.