Emekliler Bayram Edecekler! 3000 TL Bayram İkramiyesi Tarihi Kesinleşti! İşte O Tarihler...

Emekliler Bayram Edecekler! 3000 TL Bayram İkramiyesi Tarihi Kesinleşti! İşte O Tarihler...

Emeklinin yüzü bayram ikramiyeleri ile gülecek. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi için 3.000 TL bayram ikramiyesi ödemesi için tarihler netleşti. Ramazan Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyeleri hesaplara yatırılacak. İşte ikramiye hakkında tüm detaylar

13.5 Milyon emekli ocak ayında maaşlarına yapılacak zam oranlarını öğrenmişti. TÜİK tarafından gelen son açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan refah payı ile beraber emekli maaşlarına yapılan zam oranı %30 olarak duyuruldu. Bunun yanında bankalar da emekli maaşları için ödenen promosyonları da yeni maaşlar ile beraber yükseltti. Emekliler şimdi de Kurban ve Ramazan Bayramı'nda verilecek olan bayram ikramiyesi miktarlarını ve tarihlerinin araştırıyor.

Emekli maaş ödemelerine Ocak ayı itibari ile yapılan %30'luk zam enflasyonun sürekli artmasına bağlı olarak hayat pahalılığının artması nedeni ile emekli için yeterli olmadı. Emekliler şimdi gözünü dini bayramlar için verilecek olan bayram ikramiyesine dikti.

Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyelerine zam verilmemişti. 1.100 TL olarak verilen bayram ikramiyesi bu yılda sabit mi kalacak diye düşünülüyordu. Ancak bu yıl emeklilere bayram ikramiyesi olarak bekledikleri zam yapılacak. Çünkü yaklaşan seçim öncesi AK Parti hükümeti'nden emekliye güzel haber verileceği düşünülüyor. Peki, emekli bayram ikramiyeleri 2023 yılında kaç lira olacak? Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?

13,5 Milyon Emekliye Müjde Geldi

Ekonomik olarak zorluk yaşayan emekli vatandaşa devletten verilen her türlü karşılıksız ödeme yakından takip ediliyor. Emekliye 2018'den bu yana verilen bayram ikramiyesi ödemeleri özellikle de bayram için yapılacak alışverişlerde emekliyi rahatlatacak. Ancak geçen yıl 1.100 TL olarak ödenen bayram ikramiyeleri emeklileri üzmüştü. Bu yıl bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı endişesi son buldu. Emeklilere güzel haber geldi.

2023 Bayram İkramiyesi 3.000 TL Olacak mı?

SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve dul ile yetim maaşı alanlara verilen emekli bayram ikramiyesi yeni tutarı kulislerde konuşulmaya başladı. Gelen ilk sızıntılara göre emekli bayram ikramiyesi miktarları bu yıl ramazan bayramı öncesi 3.000 TL, kurban bayramı öncesi için 3.000 TL olmak kaydı ile toplam 6.000 TL olarak emekliye ödenecek. 2023 emekli bayram ikramiyesi toplam ödemesi 6.000 TL oluyor. Üstelik emekli için beklenen tarihler de netlik kazandı.

15 Nisan İtibari ile Yatırılmaya Başlanacak

2023 Yılında Ramazan Bayramı Nisan ayı sonlarına rastlıyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemesi ise Ramazan Bayramı'ndan bir hafta veya 10 gün kadar önce hesaplara aktarılacak. Buna göre 2023 emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 15 Nisan itibariyle hesaplara geçmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.