Emekliye 1.300 TL Zam Müjdesi Erdoğan'dan Geldi! İşte Zammın Verileceği O Tarih...

Emekliye 1.300 TL Zam Müjdesi Erdoğan'dan Geldi! İşte Zammın Verileceği O Tarih...

Emekli vatandaşa bayram öncesi güzel haber geldi. 1.300 TL zam için tarih netleşti. Emeklilere hükümetten ara zam müjdesi verildi. İşte o zamma dair tüm detaylar...

Hükümetten emekliye bayram öncesi zam müjdesi geldi. Bağ-Kur, SSK ve memur emeklisine bayram müjdesi olarak duyuruldu. Bayram ikramiyesi öncesi ek zam konusu gündem oldu. Peş peşe emekli vatandaşlara gelen müjdelere bir ek daha konuşuluyor. 5.500 TL ve üzeri maaş alanlara tüm emekli vatandaşlar için verilen yeni haberlerden birisi de EYT ile beraber gelecek olan emekli maaşlarındaki eşitsizliği gidermek için Mart ayında 1.300 TL ek zam.

1.300 TL'lik ek zam kimlere ne zaman verilecek?

2023 yılının Ocak ayından itibaren emekli maaşlarına yapılacak olan zam ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun paylaştığı enflasyon verileri ile ilgili Erdoğan'dan refah payı ile ilgili açıklamasında yüzde 30 zam haberi geldi.
Duyurunun sonrasında emekli maaşları 5 bin 500 TL kadar olmuştu. Ancak zam adaletsizliği olmaması durumunda maaşlara 1.300 TL ek zam gündeme geldi.
En çok da 2000 sonrası emekli olanlara SGK’ya bağlı vatandaşların maaş adaletsizliğine dair gündemde olan konuya açıklık getirilmeye başlanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği’nin ortaya çıkan adaletsizliği önlemek için çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Türkiye Emekliler Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup verdi. Aradaki gelir farkına dair intibak zammı taleplerini de dile getirdi.

Türkiye Emekliler Derneği tarafından mektupla talepte bulunması halinde Mart ayında gerçekleştirilecek emekli zam miktarının 1.300 TL olacağı konuşuluyor. Resmi bir açıklama da henüz yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.