Ev Sahiplerine 60.000 TL Devletten Yardım Yapılacak! İşte e-devlet'ten Başvuru İle Yardım Yapılır?

Ev Sahiplerine 60.000 TL Devletten Yardım Yapılacak! İşte e-devlet'ten Başvuru İle Yardım Yapılır?

Depremzedelere Güzel Haber Geldi. Başvuru ekranı artık açıldı. Bu listede adı bulunanlar kira yardımı alabilecekler. İşte 60.000 TL ödeme alabilirsiniz. İşte detaylar...

Kahramanmaraş üzerinde meydana gelen depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. 11 il afet bölgesi ilan edilmiş olan bu illerde yaşayan binlerce vatandaş evlerini yitirdi. Devletten, evini kaybedenlere veya evi ağır hasarlı olanlara yeni destek paketi oluşturuldu. Deprem sebebi ile evi yıkılmış veya acil yıkılması gerekenlere yıllık 60 bin TL destek ödemesi verilecek. Afetzedelere destek için başvurular başladı. Peki, 60.000 lira yardımını kimler alabilir? Peki, başvurular nasıl yapılacak?

Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın felaketi olarak deprem felaketi sonrasında çok sayıda vatandaş evsiz oldu. Evi yıkılanlar ya da evi acil yıkım kararı alınan vatandaşlara taşınmak üzere devletten destek bekliyor. Nihayet müjde geldi ve bakanlıktan da onay geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evinden ayrılmak zorunda kalanlar için taşınma yardımı ve aylık kira desteği sağlanacağını dile getirdi. Afetzedeler barınma desteği için başvurularını da yapmaya başladı. Peki, kimlere başvuru hakkı verilecek? Barınma desteği miktarı nedir?

Ev Sahiplerine 5.000 TL Aylık Kira Yardımı Verilecek...

AFAD'tan ev sahibi olanlara barınma desteği için başvuru şartlarını açıklandı. Afet sonrası temel ihtiyaçlarını gidermek isteyenlere karşılıksız ve geri ödemesiz şekilde nakit barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ev sahiplerine barınma desteği aylık 5.000 TL şekilde verilecek. Yani depremde evini kaybedenlere ve ev sahiplerine aylık 5 bin TL kira yardımı yapılacak. 12 ay boyunca devam edecek kira yardımının yıllık miktarı da 60.000 TL'ye Kadar olacak.

Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı almak için öncelikle deprem bölgesinde konut sahibi olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Bu konuda AFAD Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile işbirliği yapılacak. Kimlik paylaşım sisteminden yapılacak olan bu araştırmalar sonucu kayıtlara erişim sağlanacak. Ancak kayıtların uyuşmaması halinde ikametgah adresi teyidi gerçekleşecek ve kira yardımları ödemesi sonuca göre gerçekleştirilecek.

Kiracılara da Aylık 2000 TL Destek Verilecek

Ev sahiplerine 5.000 TL kadar verilen kira yardımı kiracılar için ise de aylık 2000 TL olarak verilecek. Ev sahibi olmayanlar kira kontratının bulunmaması durumunda destekler anında verilecek. İşte o adreste kiracı olduğu teyit edilen kişilere kira desteği verilecek.

Ödemeler Ziraat'tan Gerçekleşecek

AFAD'tan kira yardımı ve barınma desteği olarak verilen bu ödemeler Ziraat Bankası'ndan yapılacak. Ziraat Bankası üzerinde hesabı olanlar bankamatik kartları ile ATM'den ödemelerini alabilirken hesabı olmayanlar ise T.C kimlik kartı ile Ziraat Bankası gişelerinden ödemeler yapılabilecek.

12 Aya Kadar Sürecek

AFAD'tan verilen barınma desteği ödemeleri 12 ay süresince sürecek. Kiracılar için yıllık olarak ödenen toplam miktar 24.000 TL'yi bulurken ev sahipleri için ödönen miktar da 60.000 lira olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.