Geliri Olmayanlara Destek Devletten Geldi! PTT'den 10 Bin 416 TL Ödeme Alabilirsiniz...

Geliri Olmayanlara Destek Devletten Geldi! PTT'den 10 Bin 416 TL Ödeme Alabilirsiniz...

Devletten sabit geliri olmayana müjde geldi. Pek çok desteğin yanı sıra yaşlılara da yaşlılık aylığı desteği sağlandı. İşte bu ödemeye ilişkin tüm detaylar...

2023 yılına girerken asgari ücrete uygulanan zammın ardından tüm maaşlara da zam yapıldı. Özellikle geliri olmayanlara destek olmak amacı ile devletten verilen sosyal destek ödemelerinden biri olan yaşlılık aylığı ödemeleri ile ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. Özellikle hiç bir geliri olmayan vatandaşlara verilen bu maaş hakkında araştırmalarda yapılıyor. Peki, 2023 yaşlılık aylığı kaç TL oldu? 2023 yaşlılık aylığı hangi tarihte yatırılacak?

Yeni yıla girmiş bulunmaktayız. Bununla birlikte de zamlar yavaş yavaş netleşti. Asgari ücret zammı sonrasında işsizlik maaşı, engelli maaşı ve 65 yaş maaşı da yükseldi. Devletce belirlenen SGK’dan herhangi bir geliri olmayan ve muhtaçlık sınırının altında bulunan hatta hiç sabit geliri olmadığını ispatlayan kişilere yaşlılık maaşı ödemesi yapılmaktadır. Peki yaşlılık aylığı kimlere verilir? 65 Yaş aylığı ne zaman PTT üzerinden yatırılacak?

Geliri Olmayanlara Dev Destek Duyuruldu!

2023 yılının ilk günlerinde asgari ücret ve maaş zamları devletten verilen yardım ödemelerine de yansıdı. Özellikle geliri olmayan ve yaşlı olanlara verilen 65 yaş aylığı ile ilgili detaylar da netleşti. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenenlere aylık olarak 2 bin 604 TL ödeme yapılmakta. Her 3 ay da bir kez olarak düzenli şekilde ödenen bu ödeme bir yıla vurulduğunda toplam ödeme 10.416 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bir geliri olmayan kişilere anında başvuru yapmaları halinde yapılan bu yardım ile siz de parayı anında hesabınıza aktarabilirsiniz.

65 Yaş Aylığı Hangi Tarihte Verilecek?

Yaşlılık maaşı olarak da ödenen 65 yaş aylığı her 3 ayda bir hesaplara aktarılıyor. Hesabı olmayanlara PTT'den de bu ödeme yapılabilmektedir. Bu kapsamda ilk ödeme Mart ayında ikinci ödeme ise Haziran ayında üçüncü ödeme Eylül ayında ve dördüncü ödeme ise Aralık ayında belirlenen hesaplara yatırılacaktır. Vatandaşların hesaplarına doğum tarihinin son rakamına göre aktarılan bu ödeme için aktif bir hesabınız yoksa PTT üzerinden çekim yapabilirsiniz.

65 Yaş Maaşı Kaç TL?

Devletten yaşlı ve geliri olmayanlara ödenen 65 yaş aylığı belirlenirken her yıl asgari ücret baz alınıyor. 2023 65 yaş aylığı da yeni asgari ücret zammı üzerinden hesaplanarak zamlandı. Yeni yaşlılık aylığı 2 bin 604 TL olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.