Hükümet resmen duyurdu! Maaşlara yüzde 50 zam yapıldı

Hükümet resmen duyurdu! Maaşlara yüzde 50 zam yapıldı

Zam haberi resmen açıklandı! Maaşlara yüzde 50 zam yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın başlattığı, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca, şartlı bağış dahilindeki hak sahiplerine bağlanan aylık maaş 2 bin 600 TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldı. Bu sayede yüzde 50'lik zam gelmiş oldu.

Mütevelli Heyeti Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın idaresindeki, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından şartlı bağış çerçevesindeki hak sahiplerine verilen aylık miktar yüzde 53.84 artırılarak, 1 Kasım 2022’den geçerli olmak üzere 2.600 TL’den 4.000 TL’ye çıkarıldığı açıklandı.

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplam 11 milyon 912 bin TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 384 bin TL ödeme yapıldı. Bu sayede Kasım 2022’de Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından hak sahibi şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına toplam 12 milyon 296 bin TL ödenmiş oldu.

Vakıf maddi desteğik artı sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle de şehit yakınları ve gazilere destek veriyor. Şehit çocuklarına yönelik kültürel geziler ve sportif faaliyetler yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.