Hükümetten Son Dakika Duyuruldu: 2 Bin 604 TL Ödeme Yapılacak? 2.604 TL Ödemeden Kimler Yararlanacak?

Hükümetten Son Dakika Duyuruldu: 2 Bin 604 TL Ödeme Yapılacak? 2.604 TL Ödemeden Kimler Yararlanacak?

Hükümetten yardım verilen yaşlıların gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına verilmeye devam ediyor. 65 yaş ve üstüne 2.604 TL verilecek. Bu yardım kimlere hangi şartla verilecek?

Devletten belirlenen koşulları taşıyan yaşlılara gıda, barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını sorunsuz olarak karşılayabilmeleri maksadı ile destek veriliyor. 65 yaş ve üstüne 2.604 TL maaş verilecek. Bu durumda verilen yardımdan kimler faydalanabilecek?
Devletten 2 Bin 604 TL'lik yardım için 65 yaş üstü olmak birinci şart. Bu vatandaşlar ayrıca devletten veya sosyal güvenlik kurumundan herhangi bir para almamış olma şartı aranıyor. Peki, başvuru şartları nedir? Nereye başvuru yapılacak?

Devletten Yapılan Yardımı Kimler Alabilir?

Başvuru yapacak olanlar ikametgah adresinde bulunan kaymakamlıklara gitmelidirler. Başvuru işlemi sonrasında, işlemler bir ay içinde tamamlanmış olacak. Sonuç itibari ile 65 yaşında olan ve emekli maaşı almaya başlamak için çok uzun zaman bekleme sorunu ortadan kalkıyor. Maalesef 65 yaşını tamamlamış ve emekli maaşı alanlar ise bu ödemeden hiçbir şekilde faydalanamıyorlar.

Devletten geliri olmayan vatandaşlara 65 yaş üstü olmaları durumunda çok sayıda avantaj sağlanıyor. Bu kişilere yiyecek, para ve barınma gibi ihtiyaçlara bağlı olarak değişiyor. Yoksulluk aylığı alma hakkı elde etmiş olanlara bir dizi şartın karşılanması gerekiyor. Bu durumda ise anne babası hayatta olmayan ihtiyaç sahibi çocuklar, %40 ve üzeri engeli bulunanlar, sosyal güvenlik haklarından mahrum kalmış bireyler, geliri ve emekli maaşı alamayanlar, mahkeme kararı ile geçimini sağlamayanlar da benzer desteklerden yararlanabiliyor. Üzerinde seyyar ya da taşınmaz herhangi bir mülkün bulunmaması da çok önemli bir ihtiyaç olarak görülür. Bu şartları taşıyan kişiler, mahallelerinde bulunan Kaymakamlığa giderek hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde başvuru işlemini yapabilirler.

SED Yardımı İçin Başvuru Şartları Nelerdir? Başvurular Nasıl ve Nereye Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın'ca SED ödemeleri kapsamında ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini sürdürenlere nakdi yardım yapılmaktadır. SED desteği olarak ödenen nakdi desteklere dair ayrıntılar da netleşti. SED yardımı almayı isteyenler e-Devlet vasıtası ile başvuru yapabilecekler. e-Devlet üzerinden başvuru için sistemde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfası üzerinden başvuru işlemini hızlıca tamamlamanız şarttır. SED yardım programınca öğrencilere 1.611 TL destek sağlanacaktır. 15 Aralık tarihi sonrasında SED desteği için uygun olanlar paralarını belirlenen tarihlerde PTT hesaplarından çekebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.