İlan Yayınlandı: 18-46 Yaş Arası Olanlar Müjde! Tam 14.000 TL Maaş Ödemesi Yapılacak!

İlan Yayınlandı: 18-46 Yaş Arası Olanlar Müjde! Tam 14.000 TL Maaş Ödemesi Yapılacak!

İŞKUR, İş-Kurumu, İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak da bilinmektedir. İş Kurumu, Türkiye'de istihdamı artırmak için çalışanların eğitimine ve istihdamına yönelik hizmet veren bir kuruluştur. İşte detaylar...

İŞKUR, İş-Kurum, İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak da biliniyor. İş Kurumu, Türkiye'de istihdamı artırmak için çalışanların eğitimine ve istihdamına dair hizmet veren bir kuruluş oldu. İş Kurumu tarafından düzenlenen mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları, iş arayan vatandaşlara mesleki becerilerini geliştirebilecekleri ve iş hayatına uyum sağlama noktasında katkı sunmaktadır.

İŞKUR tarafından kursiyerlere ve programlara katılanlara günlük cep harçlığı ödemesi yapmaktadır. Bu ödemeler sayesinde kursa katılan kişinin durumuna ve programın türüne göre ödeme değişmektedir. İş arayan statüsünde katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği olarak günlük 105,78 TL şeklinde yapılan ödemeler bazı meslek grupları ile çok daha fazla verilmektedir. Geleceğin mesleklerinden olan ve belirlenen bu mesleklerde düzenlenen programlarda olan bu katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödemesi yapılmaktadır.

Bu programlara katılanlara, mesleki eğitim ve işbaşı eğitimleri ile iş dünyasında becerilerini geliştirme fırsatını elde etmektedirler. Ayrıca, bu programlara katılanlara işverenlerden işe alınma ihtimali de yükselmektedir. İŞKUR hizmetleri ile işsizlik sorununa çözüm bulunması ve istihdamın artması hedeflenmektedir.

İŞKUR Meslek Edindirme Kursu Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılım için kurs boyunca hem ücretsiz eğitim ile meslek sahibi olma fırsatı sunuluyor hem de günlük cep harçlıkları alınarak gelir sağlanıyor. Başvurular ise İŞKUR'un 81 ilde bulunan il müdürlüklerine, hizmet merkezlerine ve e-şube'leri vasıtası ile yapılabiliyor. Başvuru sonuçları da açıklandıktan hemen sonrasında kabul edilen kişilere ödeme işlemleri yapılıyor. Bazı mesleklerde günlük cep harçlığı da daha yüksek olabiliyor. Bu fırsatı kaçırmak istemeyenler İŞKUR'a başvuru yapıyor ve meslek sahibi olmanın yanında da ekonomik anlamda kazanç sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.