İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Açıklama! "Ne Altın Ne Gümüş 2023'te Yatırımcılarını Zengin Edecek"

İslam Memiş'ten Dikkat Çeken Açıklama! "Ne Altın Ne Gümüş 2023'te Yatırımcılarını Zengin Edecek"

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yatırımcılara seslenerek daha önce hiç paylaşmadığı bir yatırım aracı konusunda tavsiyede bulundu. İşte Memiş'in "Dünyanın yeni gözdesi olacak" dediği maden.

2023'e hızlı başlayan altın, benzer bir hızda düşüş yaşarken, aylardır dolar kuru yatay bir seyir izliyor. Yatırımlarını Türk lirasında tutmak istemeyen vatandaşlar ise kara kara "Paramı nereye yatırabilir" diye düşünüyor.

Memiş, elinde para bulunduran yatırımcıya daha önce hiç açıklamadığı bir tavsiyeyi paylaşarak, kobalt madenini önerdi. Kobaltın çok yakında dünyanın yeni gözdesi olacağını belirten Memiş, erkenden pozisyon alanların ise en karlı çıkanlar olacağını belirtti.

"NE ALTIN NE DE DOLAR"

"Paramızı altına mı yoksa dolara mı yatırmalıyız?" sorularına yanıt veren Memiş, ikisi de değil diyerek 2023'ün gözde yatırım araçlarını sıraladı. Son 2 yılda 6 kat değerlenen gümüşün, getiri bazında altın ve doları sollayacağını belirten Memiş, kobalt içinse çok iddialı konuştu.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Çok daha karlı yatırım araçları olmasına rağmen altının 2023 yılında iyi bir yükseliş gerçekleştireceğini belirten Memiş, altın fiyatlarının düşüşünü ise FED'in faiz indirimine başlayacağı beklentilerinden kaynaklandığını belirtti. Memiş, 15 Şubat'a kadar altında beklediği gerilemenin gerçekleştiğini söyleyerek, bundan sonra altının yükseliş trendine gireceğini aktardı.

Özellikle gram altın için Haziran ayına kadar 1550 lira seviyelerinin test edilebileceğini belirten Memiş, "2023 altının yılı olacak ancak getiri bazında bakarsak gümüş bence altını sollayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.