İslam Memiş'ten Şok Eden Altın Uyarısı! Elinde Altını Olanlar Dikkat!

İslam Memiş'ten Şok Eden Altın Uyarısı! Elinde Altını Olanlar Dikkat!

Para ve altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, altın hakkında çok konuşulacak bir çıkış yaptı. Memiş, elinde altın olan herkesi uyardı ve tarih verdi.

Altın, 2023 yılına çok hızlı bir giriş yapmış ve gram altın 1170 lira seviyesini geçmişti. Para ve altın piyasaları hakkında uzman olan ve Kapalıçarşı'nın nabzını tutan isim olarak bilinen İslam Memiş, söz konusu artışların ardından yastığının altında değeri fark etmeksizin altın bulunduran herkesi uyardı.

"ALTIN TEPETAKLAK OLACAK"

Memiş, yükseliş trendine devam eden altın için, "Benim öngörüm, 2023’e hızlı başlayan, dolar karşında iki haftadır yükselişini sürdüren tüm enstrümanlarda aşağı yönlü bir düzeltme bekliyorum" ifadelerini kullandı.

2022 yılında FED ve Avrupa Merkez Bankası elindeki birçok araç ve faiz artırımı ile altını istedikleri seviyede tutmuştu. Memiş, altının yıl boyunca yükseliş göstereceğini beklediğini ancak önümüzdeki birkaç ayda sıkı para politikalarının hayata geçirilmesinin ardından altında düşüş gözlemlenmesini beklediğini aktardı.

ŞUBAT AYINDA FED VAR

Altının önce destek seviyelerine çekilmesi gerektiğini belirten Memiş, Şubat ayında açıklanacak FED kararının da hayati önemde olduğunu söyledi. FED'in Şubat ayında yeniden faiz yükseltmesi beklenirken, Ons altında ise düşüş yaşanması öngörülüyor. Kısacası İslam Memiş, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında aşağı yönlü bir düşüş olacağını dile getiriyor. Yani altın almak için biraz daha beklenebileceği sinyalini veriyor.

DİRENÇ SEVİYELERİ

İşte İslam Memiş’in altınla ilgili yaptığı değerlendirmenin satır başları:

Alt
ının ons fiyatında (xau/usd) bin 850 destek bin 950 direnç seviyeleri. Bulunduğu seviye bin 910 dolar.

Gümüşün ons fiyatında (xag/usd) 21,80 destek 26,20 direnç seviyeleri. Bulunduğu seviye 23,40 dolar seviyesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.