Kiracılara 24.000 TL Destek Müjdesi Geldi! e-Devletten Başvuru Ekranı Açıldı! İşte Detaylar...

Kiracılara 24.000 TL Destek Müjdesi Geldi! e-Devletten Başvuru Ekranı Açıldı! İşte Detaylar...

Kiracılara müjde verildi. E-Devlet üzerinden başvurular yapılmaya başladı. Tam 24.000 TL nakit desteği sağlanacak. Sadece başvuru işlemlerinin gerçekleştirmek yeterli oluyor. 12 ay boyunca ödenmeye devam edecek.

Devlet yaşanan depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin yankıları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bölgelerde yaşayanlar için yardım müjdesini verdi. Evini kaybeden veya evi ağır hasar alan vatandaşlara özel desteklerin yapılmaya başladığını açıkladı. Depremden zarar gören vatandaşlara devletten nakdi destekler verilmeye devam edecek. 12 ay boyunca süren yardımlardan kiracılar ve ev sahipleri de ayrıca faydalanacaklar.

Yardım için hazırlıklar yapıldı ve başvuru için başvuru ekranı açıldı. Deprem bölgesinde kiracı olanlara ancak şu anda başka bir il ya da çadırkentte hayatını sürdürmek zorunda olanlara devletten her ay 2.000 TL kira yardımı ödemesi yapılacak. Bu yardım tam 12 ay boyunca devam edecek. Başvurular ise e-Devlet’ten kabul edilebilecek. Yıllık yapılacak yardım miktarı ise 24.000 TL olacak. Peki, kira yardımı kimlere verilir? Başvuru koşulları nedir?

Kimlere Kira Yardımı Verilecek?

Devletten sağlanan kira yardımı yalnızca afet bölgesinde bulunan kiracılar için geçerli bir. ödemedir. Depremden zarar görenlere ve yaşadığı ilden ayrılıp başka bir ilde yeni bir yaşamaya mecbur kalanlara kira yardımı başvurusu yapmaları halinde ödenebilmektedir. Ayrıca çadır kentte yaşayanlara da 2.000 TL kira yardımı ödemesi sağlanmaktadır. Yani kiralık olarak ikamet ettiği evini depremde kaybedenlere 12 ay süre ile devletten kira desteği sağlanacaktır.

Kira Yardımı İçin Başvuru Nasıl Yapılacak?

Kira yardımı için ilk yapmanız gereken e-Devlet’ten AFAD üzerinden depremzede kaydı oluşturmak gerekiyor. Ardından ise kira yardımı almak için başvuru işlemini yapabilirsiniz.

Kira Yardımı Kaç TL'dir?

Depremde evini kaybetmiş olan vatandaşlar için verilen kira yardımları aylık 2.000 TL olarak yapılmaktadır. 12 ay boyunca bu yardım sürecektir. Yani toplam 1 yılda 24.000 TL ödeme gerçekleştirilecektir. Ayrıca kiracı olanlara ev sahipleri farklı bir şehre taşınmak istemeleri durumunda başvuru yapıp devletten 15.000 TL taşınma yardımını da alabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.