Kirada Oturanlar Dİkkat! PTT'den Başvuru Yapana 1.500 TL Nakit Ödeme Verilecek...

Kirada Oturanlar Dİkkat! PTT'den Başvuru Yapana 1.500 TL Nakit Ödeme Verilecek...

Kirada oturanlara dikkat uyarısı yapıldı. E-devlet üzerinden başvurunuzun ardından her ay 1.500 TL'lik ödeme hesabınıza yatacak. İşte detaylar...

Dar gelirli olan ailelere kira yardımı ödemeleri sürerken, kira yardımı başvuruları da yapılmaya devam ediyor. Devlet ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca dar gelirli, ihtiyacı olan vatandaşa türlü türlü yardımlar verilmekte iken kış mevsiminin gelmesi ve yakacak yardımının yanı sıra kira yardımının da ödemeleri gelmeye başladı. Başvuruların hala daha açık olduğu ve e-Devlet kira yardımı başvurunuz onaylanması halinde aylık 1.500 TL'ye yakın nakit desteği alacaksınız.

Millet olarak zor zamanlardan geçtiğimiz şu dönemde kendi coğrafyamız ile sınandığımız şu zamanda özellikle de yardım konusu ön planda yer alıyor. Devletin yardımları hergün sürerken, kirada oturanlara ve dar gelirli vatandaşa yaşadığı yere göre 1,500 TL'ye kadar nakit desteği veriliyor.

Kira yardımı için başvurular sürüyor

Geçtiğimiz aylar itibari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca açıklanan kira yardımı başvuruları hala yapılmaya devam ediyor. Yaşadığınız yere ve koşullara göre değişiklik gösteren kira yardımları e-devlet'ten başvurulabileceği gibi ilçenin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma binalarından da başvuru işlemleri yapılıyor.

Kabul edildikten 15 gün sonra ödenmeye başlıyor...

Devletten yapılan yardımlardan biri de 1.500 TL kira yardımı başvuruları için en kolay yöntem oturduğunuz yerden e-devlet üzerinden yapmanız sonrasında belirlenen şartların kabul edilmesi ile ödemenizi ilk ay banka aracılığı ile daha sonra da aylar için PTT'den ödemenizi alabilirsiniz.

Kira yardımı nasıl ve ne kadar alınır?

Devletten geçtiğimiz aylarda başlatılan ve ilden ile değişen kira ödemeleri 1.500 TL'ye kadar çıkıyor. Kasım ayı için yapılan ilk başvuru ile açılan kira yardımı başvuruları büyük ilgi görüyor. Tabi bu yardım için de tek şart kirada oturmak değil. Belirlenen şartların taşınması halinde başvurunuz kabul ediliyor ve ödemeleriniz başvurunuz sonrası 15 gün sonra hesaplarınıza yatırılıyor.

Kira yardımı başvuruları nereden yapılıyor?

Şartları sağlayan vatandaşlar kira desteği için E-Devlet ve Sosyal Yardımlaşma Vakıfları üzerinden başvurularını yapabiliyorlar. Başvurunuzun kabul edilmesinin ardından 12 ay boyunca bu yardımı alabilirsiniz. Temmuz ayında biteceği düşünülen başvuruların sonrasında da devam edip etmeyeceği konusu merakla araştırılıyor.

Kira Yardımı için başvuru koşulları nedir?

Diğer yardımlardan faydalanmak için şartı karşılıyanlara kira yardımı başvuru şartlarında hane geliri de büyük önem taşıyor. Bir de evde sigortalı çalışan olmaması zorunluluğu da mevcut bulunuyor. İşte o şartlar...

  1. Sigortası olmayanlar
  2. Emekli, dul ve yetim aylığından yararlanmayanlar
  3. Üstüne kayıtlı rastgele bir gayrimenkulü olmayanlar

İllere göre fiyatlar değişiyor

Yaşadığınız illere göre fiyatlarda farklılıklar görülüyor. Kira yardımı İstanbul ve Ankara'da kiraların fazla olması nedeni ile yüksek meblağlarda ödenecekken, nüfus yoğunluğu az olan illerde de belirlenen koşullara göre daha az şekilde ödeme gerçekleştiriliyor.

E-Devlet'ten kira yardımı nasıl yapılır?

Yukarıda belirtilrn şartları taşıyanlara kira yardımı başvurusu hakkı sağlanmaktadır. E-Devlet hesabınıza T.C. Kimlik ve şifreniz ile giriş yapmanızın akabinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ana sayfasına giriniz.

Arama bölümüne Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" yazarak da aradığınız bölüme ulaşabilirsiniz. Uygulamaya gitme onayından sonra size sağlanan bilgileri girin ve onaylamanız ile yeni başvuru oluşturun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.