Öğrencilere Büyük Destek Paketi Açıklandı! 1.611 TL Destek Ödemeleri Başlıyor...

Öğrencilere Büyük Destek Paketi Açıklandı! 1.611 TL Destek Ödemeleri Başlıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu. Bakanlıktan başlatılan proje ile öğrencilere destek ödemesi kampanyası sağlanacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine güzel haber geldi. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'tan açıklanan Destek Ödemesi Paketi ile öğrencilere destek olmak amacı ile eğitimlerine katkı sunmak gerekiyor. Öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak için hazırlanan Sosyal ve Ekonomik Destek paketinde öğrencilere sunulan tutar 1.611 TL olarak belirtildi.

Başvuruları e-Devlet üzerinden tamamlanarak öğrencilere verilen destek paketinin ödemeleri de PTT'den yapılacaktır.
Maddi şeklinde geçim sıkıntısı içerisinde olanlara özel olarak hazırlanan destek paketinde öğrenim çağında ki çocuklar için 1.611 TL miktarında destek sağlanacağı belirtildi.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite döneminde olan ve öğrenim hayatları süren çocuğa ailelerin başvura yapması şartı bulunmaktadır. Eğer ki, öğrenim gören bir çocuğu bulunmadığı tespit edildiğinde başvuruları değerlendirilmeden iptal olacaktır. Başvurular için onay geldikten sonra da ödeme PTT’den alınabilecektir.

Öğrenciler İçin Verilen Ödemeye Nasıl Başvuru Yapılır?

Öğrenci desteği ödemesi başvuru işlemleri e- Devlet üzerinden yapılan bir başvurudur. Başvuru yapacaklar e- Devlete T.C kimlik numaraları ve şifre ile girişin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasına erişim ile ‘’sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu’’ butonuna tıklayarak yeni başvuru kısmından gerekli formların başvuru esnasında tamamlanmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.