PTT Müjdeyi Verdi! 900 - 2500 TL Arası Destek Ödemesi Başladı! Bu Destek Kimlere Ödenecek? Başvuru ŞartI Var mı?

PTT Müjdeyi Verdi! 900 - 2500 TL Arası Destek Ödemesi Başladı! Bu Destek Kimlere Ödenecek? Başvuru ŞartI Var mı?

PTT'den ihtiyaç sahiplerine 900 TL ile 2500 TL arasında yardım ödemesi yapılmaya başlandı. Şartları karşılayan kişilere T.C kimlik kartları ile hemen yardım sağlanabiliyor. İşte detaylar...

Devletten zor durumda olan vatandaşlara verilen destek ödemeleri saymakla bitmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından biraz önce yeni bir sosyal yardım paketi açıklaması geldi. İhtiyaç sahibi olanlara PTT'den 900 TL ile 2.500 TL arasında yardım ödemesi verilecek. Şartları taşıyan kişilere T.C kimlik kartları ile beraber gitmeleri halinde hemen PTT'den ödeme yapılabilecek.

Dar gelirli olan vatandaşa devletten sağlanan sosyal yardımlar şubat ayı itibari ile de devam ediyor. Yardıma muhtaç ve ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekenlere hemen başvuru yapmaları halinde bu destek ödemeleri sağlanabiliyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara başvuru işlemlerini bitirdikten sonra PTT'den nakit destek ödemeleri veriliyor. Bakanlıktan yapılan duyuruya göre de 900 TL ile 2500 TL arası yardım ödemesi Şubat ayı itibari ile hesaplara yatırılacak. Peki, kimlere bu sosyal yardım verilecek? Başvuru için koşullar belli oldu mu?

Kimlere 900-2500 TL Yardım Verilebilir?

Aile Bakanlığı'nın sosyal yardım olanaklarından faydalanmak isteyenlere başvuru şartlarına uygun olması halinde ödeme yapılıyor. Bu şartlar verilecek yardım türüne göre farklılık gösteriyor. Bazı yardımlar için aranan genel başvuru şartları da var. En önemli koşul ise gelir kriteri. Bir ailede hane içindeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3'den az ise sosyal yardım alma şansı elde edebilirsiniz. Bunun dışında ise engelli aylığı ve evde bakım maaşı gibi maaşları almak için özel şartları da karşılamak gerekiyor.

2500 TL'ye Kadar Doğalgaz faturası yardımı Verilecek...

Bakanlık tarafından duyurulan son sosyal yardım 900 TL - 2.500 TL'lik doğalgaz tüketim desteği ödemesi oldu. Doğalgaz faturası yüksek gelen hanelere fatura ödemekte zorlanmaları halinde e-devlet üzerinden başvuru ile bu yardım verilebilecek. Doğalgaz yardımı için başvuru formunu e-Devlet üzerinden doldurmak gerekiyor. Bakanlıktan yapılan inceleme ile başvuru sonucu 10 gün içinde açıklanıyor. Başvuru onayı yapılanlar paralarını T.C kimlik kartı ile PTT şubelerinden alıyorlar.

Kiracı Olanlara Da Bu Ödeme Verilecek

Devletten sağlanan 900 TL ile 2500 TL arasında verilen doğalgaz desteği ödemesi geçtiğimiz yıl yalnızca ev sahipleri için sağlanıyordu. Ancak 2023 yılında ise bu ödeme artık kiracıları da kapsıyor. Doğalgaz tüketim desteği yaşadığınız il ve hane içinde yaşayan sayısı baz alınarak hesaplanıyor. Küçük şehirler için 900 TL doğalgaz yardımı ödenirken İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde bu yardım 2500 TL'ye kadar veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.