PTT'den Anaokul, İlkokul, Lise Öğrencilerine 3.295 TL Ödeme Verileceği Duyuruldu! İşte Detaylar...

PTT'den Anaokul, İlkokul, Lise Öğrencilerine 3.295 TL Ödeme Verileceği Duyuruldu! İşte Detaylar...

PTT'den duyuru geldi. Anaokul, ilkokul, lise döneminde olanlar için harçlık şeklinde ödeme verilecek! 1-2-3-4 yaşında olan aileye 3.295 TL ödeme verilecek. T.C'ye göre 2,4,6,8 olanlara acilen bakılsın! İşte ayrıntılar...

Vatandaş için ödemeler 2023 yılında hız kesmeden sürüyor. Az bilinen bu yardımlardan devlet kurumları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından vatandaşa sağlanmaktadır. Ocak ayı itibari ile vatandaşlara verilen desteklerin sayısı oldukça arttı. Destek ödemeleri başvuruların onaylanması ile direkt olarak hesaplara yatırılmaya başladı.

Devletten verilen yardımlar 2023 yılında da sürecek. Özellikle muhtaç olanlara çocuk bakımı ve desteği olarak verilen yardımlar merak edilip araştırılıyor. Peki, çocuk yardımı kimlere sağlanacak? İşte konuya dair bütün ayrıntılar..

Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere ard arda destekler vermeye devam ediyor. E-devlet üzerinden de uygulanan yardımlar binlerce insanın dikkatinden kaçmıyor. Peki, çocuk yardımı kimlere verilecek? İşte tüm ayrıntılar..

2023 Yılının Zamlı SED Ödeme Miktarı Ne?

Okul öncesi Çocuklara 2.059,99

İlköğretim öğrencilerine 3.090,00

Ortaöğretim öğrencilerine 3.295,99

Ort. çağında okumayan öğrencilere 2.059,99

Yükseköğretim öğrencilere 3.708,00

Kuruluş bakımından ayrılan gençlere 1.648,00 TL ödeme verilecek.

Bakanlıktan gelen açıklama da hanede bulunan çocuk sayısına göre; 350 TL ile 650 TL arasında ödeme verilecek. Bakan Derya Yanık, 1-2 çocuğu olan ailelerle 350, 3 çocuğu olanlara 450, 4 çocuğu olanlara 550 lira, 5 ve daha fazla çocuk sayısı için ailelere 650 lira ödeme yapılacak dendi.

SED Yardımı Nedir?

Çocukların temel ihtiyacını gideremeyen ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürme zorluğu yaşayan aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ve psiko-sosyal destek sistemi olarak verilmektedir.

SED Yardımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

SED yardımı başvuruları İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe ile veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası ile “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfasından duyuruluyor. Gerekli koşulları taşıyan ailelere her ay düzenli şekilde ve belirli tutarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi veriliyor.

2023 yılının ilk aylarında SED yardımının hangi tarihte yapılacağı bilinmiyor. Ödemeler ile ilgili belirli bir tarih ise verilmedi. SED kapsamında yardım alanlar, e-Devlet “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama” ekranından ödemelerin yapılıp yapılmayacağını sorgulayabilirler.

SED yardımı için başvurular genellikle birkaç gün içerisinde sonuçlanır. Yoğunluk olması durumunda ise 1 aya kadar bu süre uzayabilir.

SED Yardımı Şartları Nelerdir?

- Bu yardım hakkında bakım tedbiri kararı bulunan ve yaş şartını kaybetmesi ile sosyal hizmet birimlerinden veya koruyucu aileden ayrılanlarda meslek edinme kursu ya da öğrenimi süren meslek sahibi olmayanlara

- Doğal afet, hastalık ve kaza durumunda kendisine bakmakla yükümlü olan kişilerin ihtiyaçlarının yerine getirilmeyecek kadar kötü durumda olmaları durumunda,

- Daha önce ki dönemde hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilmiş olan ve bu kuruluşlarda bakılan ancak SED yardımı almaları halinde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar için çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere bu destek verilmektedir.

- Bu destekten hakkında bakım tedbiri kararı alınmamış çocukların anne ve babaları da çocukları için SED yardımına başvuru gerçekleştirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.