PTT'den TC. Kimlik Numarasının Son Hanesine Göre 50.000 TL Ödeme Yatırılacak!

PTT'den TC. Kimlik Numarasının Son Hanesine Göre 50.000 TL Ödeme Yatırılacak!

PTT'den ihtiyaç sahibi olanlara ard arda yardım ödemesi yapılmaya devam ediliyor. PTT'den verilen tüketici kredileri ile ilgili yapılan araştırmalar hız kazanmış oldu. İşte konuya dair tüm detaylar...

PTT vasıtası ile nakit ihtiyacı olan vatandaşlara kredi desteği verilmektedir. Özellikle de maddi olarak imkansızlık yaşayanlara emeklilerin kullandığı tüketici kredisi pek çok bankadan ve PTT'den veriliyor. Kredi puanı düşük olduğundan dolayı diğer bankalarda vatandaşların başvurusu reddedildi. Nakit ihtiyacı olanların çoğu da yüksek faiz oranlarından şikayetçi oldukları için de kredi çekmeyi düşünmemektedirler. Fakat PTT'den verilen krediler makul fiyatlı olduğu ve ödeme kolaylığı sağladığı için de fazlaca tercih ediliyor.

Emekli maaşı ile geçim sağlamak oldukça zor. Bununla birlikte hemen her vatandaşın da mutlaka ek gelire ihtiyacı olduğu ortada. Özellikle de son zamanlarda giderek artan enflasyon rakamlarının ardından hemen her vatandaş ek gelir arayışına girdi. PTT'den ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ek gelir ödemesi sağlanmaktadır. PTT vasıtası ile siz de 50.000 TL’ye kadar kredi ödemesinden yararlanabilirsiniz.

PTT'den Başvuru Yapana 50.000 TL Destek Veriliyor

PTT tarafından başvurusunu yapan herkese 50.000 TL’ye kadar kredi ödemesi vermektedir. Normalde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilen kredi miktarı 10.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. Emekli olan vatandaşlara TC kimlik numaraları üzerinden başvuru ile bu kredi ödemesini alabilecekler. Yalnızca ürünün ön şartı 80 yaş altı olmaktır. Bu krediden faydalanmak için yalnızca emekli olmak gerekiyor. Kredi başvurusu için ipotek ve teminat gibi unsurlar bulunmuyor. Böyle olması da nakit ihtiyacı olan kişiler tarafından büyük ilgi topluyor.

PTT Kredi Başvurusu İçin Neler Gerekiyor?

PTT kredi başvurusunu yapmak için öncelikle emekli olmanız şartı bulunuyor. PTT'den kredi başvurunuzu yaparken öncelikle ön başvurunuzu SMS ile gerçekleştirmelisiniz. Cep telefonunuzun mesaj bölümünden PTT yazın boşluk bırakın TC Kimlik Numaranızı yazın ve boşluk bırakın. Doğum tarihinizi gün, ay, yıl şeklinde yazın ve 3050’ye mesaj gönderin.

Yaptığınız ön başvuruya cevap geldikten sonra en yakın PTT şubesine gidip istenilen belgeleri teslim etmeniz şartı aranıyor. Belge teslimi sonrasında yine onay sürecinden geçmeniz halinde ihtiyaç kredinizi çekebileceksiniz. 36 ay vade ile verilen bu krediye çok sayıda kişi başvuru yapacak gibi görünüyor. Kaçırılmayacak bu bu fırsattan siz de yararlanabilirsiniz.

Hesaplama yapıldığında eğer 10.000 TL’ye ihtiyacınız bulunuyorsa 3 ay şeklinde ödemeyi düşünüyorsanız faiz oranı %2,69 ve aylık ödemeniz 3.559 TL olacak. Şayet 10.000 TL bana yetmez, 50.000 TL kredi almalıyım diyorsanız ve bunu da 3 ay ödemeyi düşünüyorsanız aylık ödemeniz 17.799 TL şeklinde olacak.

PTT'den gelen açıklamada, “Acil nakit ihtiyacı olan emeklilerimize yüzde 2,69 faiz oranından başlayan faizlerle 100 bin TL’ye kadar nakit kredi. İhtiyaçlarınızı değil, borçlarınızı erteleyin.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.