Resmi Gazetede Yayınlandı! Hiç Sigorta Girişi Olamayan Bile Emekli Olacak! Ev Hanımları İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?

Resmi Gazetede Yayınlandı! Hiç Sigorta Girişi Olamayan Bile Emekli Olacak! Ev Hanımları İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?

İsteğe bağlı sigorta primi ücretine olduğuna dair son zamanlarda birçok soru soruluyor. Sigorta, her insanın emekliliğe hak kazanabilmesi ve genel sağlık haklarına sahip olabilmesi için gerekli bir uygulamadır.

İsteğe bağlı sigorta primi ücretine olduğuna dair son zamanlarda birçok soru soruluyor. Sigorta, her insanın emekliliğe hak kazanabilmesi ve genel sağlık haklarına sahip olabilmesi için gerekli bir uygulamadır. Her zaman her insan sigortalı işlerde yer alamayabilir bunun için ev hanımları isteğe bağlı sigorta priminin ne kadar olduğunu merak etmektedir.

Ev Hanımları İsteğe Bağlı Sigorta Prim Ücreti

Ev hanımları, toplum tarafından iş hayatında aktif rol alamayan kişiler olarak algılansa da ev için yaptıkları çalışmalar ya da ev içerisinde dikiş, nakış gibi el becerilerini kullanarak para kazanıyor olması ev ekonomisi adına oldukça değerli bir noktadadır. Önceden sigortalı bir iş yerinde çalışmış olup evlendikten sonra ev işlerinden çalışmaya vakit bulamayan ya da hiç sigorta başlangıcı olmayıp benzer şekilde çalışamayan isteğe bağlı sigorta primi ücretaraştırması yapmaktadır.

Ev hanımları isteğe bağlı sigorta prim ücretini yatırmış olan kadınlar prim günü dolunca emekli olacak ve genel sağlık hakkı elde edecektir. Yıllar boyunca ev içi düzenini sağlayarak alın teri döken ev hanımları rahatlıklar emekli olabilecek. Özellikle devlet ev hanımlarının sigortalı olması için pek çok teşvik sağlıyor. Her ay düzenli olarak ödenmesi gereken isteğe bağlı sigorta kimi zaman zorlayıcı olabilir bunun için devlet düşük prim ödeme imkanı sunarak herkesin genel sağlık haklarından faydalanabilmesini istiyor.

Ev Hanımları İsteğe Bağlı Sigorta Şartları

Sigortalı olabilmek için Türkiye’de ikâmet eden, 18 yaşını doldurmuş ve bir ay içerisinde 30 günden az çalışmış, kısmî zamanlı çalışıyor olmak gibi gerekli şartların sağlanması gerekiyor. Kişi bu koşullara uygun olduğu takdirde isteğe bağlı sigortalı olmak için oluşturduğu dilekçesini gerekli kurumlara ulaştırmış olması yeterli oluyor.Ev hanımları sigorta prim ücreti 2021 yılında 847 TL olarak belirlenmişti fakat her sene bu ücretlendirmeler değişebiliyor.Sizin için evhanımları isteğe bağlı sigorta primisorusuna dair yanıtları derledik gerekli adımları takip ettiğiniz takdirde sigortaya başvurarak ödeme kolaylıklarından yararlanacak ardından prim gününüz dolunca emekli olmaya hak kazanacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.