Seçim Öncesi Sevindiren Haber Geldi! SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Ek Zam Verilecek...

Seçim Öncesi Sevindiren Haber Geldi! SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Ek Zam Verilecek...

Yeni yılda emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zam sonrası milyonlarca vatandaş ek zam yapılacak mı tartışması devam ederken sevindirecek haber geldi. Memur ve emekliye ek zam resmi olarak açıklandı. İşte detaylar haberimizde...

Memur ve emeklilere yapılan yüzde 30'luk bir zam sonrası artan hayat pahalılığı dolayısıyla vatandaşlara ara zam beklentisi oluştu. Memur ve emekli için ek zam tarihi belli oldu. Yani temmuz ayını Beklemeye gerek yok memur ve emeklinin maaşına seçimden önce zam gelecek.

Emekli ve memurlar Ocak ayında %30 maaş zammı almıştı. Ancak enflasyon rakamlarının yükselmeye devam etmesi ile birlikte memur ve emekliler ara zam beklentisi içine girmeye başladı. Temmuz ayında maaşlara yeniden artışı yapılacak. Fakat bunun öncesinde emekli ve memura çok önemli bir müjdeli haber geldi. Ara zam için temmuz ayını Beklemeye gerek yok seçimden önce maaşlara zam geliyor. Peki, memur ve Emekliye ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli ek zam tarihi belli oldu mu?

YÜZDE 15 EK ZAM YOLDA

Milyonlarca memur ve emekliye %15 ek zam geliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesinin 15 Ocak 2023 tarihinde resmi gazetede yayınlanması ile birlikte memur ve emekli maaşlarına ek zam yolu açıldı. Göstergeleri 600 puan artan memur ve emeklilerin alacağı ek zam oranı ortalama %15 olacak. Ancak 25 yıl ve 30 yıl görev süresi bulunan memur ve emeklinin maaşları farklı olarak hesaplanacak. Ayrıca göstergelerde de farklılık olduğu için emekli ve memur maaşlarına yapılan ek zam oranlarında da farklılık olabilecek.

MAAŞLAR ERKENE ÇEKİLDİ

Diğer yandan Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında Türkiye genelinde tüm emekli ve memur maaşları erkene çekildi. Normal şartlarda SSK'lı emeklilerin maaşlarının 14-15-16 ve 17 Şubat tarihlerinde yapılması gerekiyordu. Deprem felaketin nedeniyle Tüm ödemeler 11-12 Şubat tarihlerinde hesaplara yattı. BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları ise 16 17 Şubat tarihlerinde hesaplarına geçecek.

MEMUR VE EMEKLİYE TEMMUZDA DA ARA ZAM YAPILACAK

Sanat Haber'in haberine göre; Memur ve emekliler her yıl enflasyon oranları doğrultusunda yılda 2 defa zam alıyor. Şubat ayından itibaren geçerli olacak ek zam bu zammın dışında veriliyor. Yani memur ve emekliye Temmuz ayında yeniden zam yapılacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin zam oranı enflasyon rakamları ve refah payına göre belirlenirken memur ve memur emeklisi ise Toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak.
3600 ek gösterge zammı ile yeniden hesaplanan memur ve emekli maaşları Şubat ayından itibaren hesaplara yatacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.