SGK'dan Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! 1800 Günde Emekli Olmak Mümkün Üstelik Yaş Şartı Aranmıyor

SGK'dan Erken Emeklilik Müjdesi Geldi! 1800 Günde Emekli Olmak Mümkün Üstelik Yaş Şartı Aranmıyor

Yaş şartı olmayan erken emeklilik çoğu çalışanı ilgilendiren bir haber. Gözler şimdi bu haberin sürecinde. Yaş şartı aranmayan ve emekli hayali kuran herkes bazı durumlar dahilinde emekli olabilecek. Haberimizde bu konunun detaylarına ve merak edilenlere

Yaş şartı olmayan erken emeklilik çoğu çalışanı ilgilendiren bir haber. Gözler şimdi bu haberin sürecinde. Yaş şartı aranmayan ve emekli hayali kuran herkes bazı durumlar dahilinde emekli olabilecek. Haberimizde bu konunun detaylarına ve merak edilenlere açıklık getirmeye çalışacağız. Erkeklerde bu durum askerlik borçlanması ile kadınlarda ise doğum borçlanması ile mümkün olabilmektedir. Yaş şartı olmayan erken emeklilik bazı sağlık sorunları olanlar varsa daha kolay şekilde olmaktadır.

Erken Emeklilik İçin Sağlık Sorunları

Kalp ve damar hastalıkları ciddi bir rahatsızlık olup erken emeklilik konusunu oldukça etkilemektedir. Ayrıca bu hastalık tüm dünya üzerinde erken yaşta ölümlere sebebiyet vermektedir. Ülkemiz için de durum aynı şekilde devam etmektedir. Durum bu haldeyken erkek emeklik için sağlık sorunları içersinde kalp damar hasatlıkları önemli bir yerdedir.

SGK tarafından tüm kalp hastalarının gerekli görülen ihtiyaçları karşılanmaktadır. Sağlıklı kalmaları ve sağlıklı şekilde yaşamaları adına yardımlar devam etmektedir. İş göremezlik durumunun sona ermesi ya da azaltılması adına SGK üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Organik nakli ve cerrahi işlemlerde de ücret talep edilmemektedir. Kronik kalp hastalarının aşı bedelini de 5 yılda bir olacak şekilde SGK karşılamaktadır. Tüm bu durumlar yaş şartı olmayan erken emeklilik açısından etkili olmaktadır.

Malulen emekli olmak konusu ise çalışma gücünün %60’ının kaybedilmesiyle mümkündür. Malulen emeklilik için yaş şartı olmasa da bazı durumlar söz konusudur. Bu durumlardan biri de 1800 gün boyunca malullük sigortasının ödenmiş olmasıdır. Başka birinin bakmasına muhtaç olan kişilerde ise sigorta süresine bakılmamaktadır.

Malulen Emeklilik İçin Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Çalışamayacak durumda olan kalp hastaları gerekli görülen şartlar dahilinde malulen emekli olabilir. Peki malulen emeklilik için kimler başvuruda bulunabilir? Kalp pili uygulaması olmasına rağmen hayati riski devam edenler. Tedavisi mümkün olmayan kalp hastalıklarını kişide bulunması. Ciddi şekilde sağ ventrikül yetmezlik ve belirtilerin, bulguların olması. Kapak yetersizliği ve darlığı olan kişiler.

Kalp kapak hastalığı olanlar ve kalp transplantasyonu olanlar. Bu hastalıklar başvuru için belirleyicidir. Ancak unutulmamalıdır ki sigorta ve prim gün sayısı da dikkate alınmaktadır. Başvuru yapıldıktan sonra durumu her ne olursa olsun %60 iş göremez halde olanlar emekli olabilmektedir. Yaş şartı olmayan erken emeklilik ile de insanlar çalışma hayatlarını sonlandırılabilir ve varsa sağlık sorunlarıyla daha iyi ilgilenebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.