SGK'dan Yaşlılık Maaşı Alana Büyük Müjde Geldi! Hak Sahiplerine O Tarihte 2.604 TL Yatacak

SGK'dan Yaşlılık Maaşı Alana Büyük Müjde Geldi! Hak Sahiplerine O Tarihte 2.604 TL Yatacak

SGK'dan biraz önce duyuruldu. 65 yaş maaşları zamlı olarak hesaplara yatırılacak. Peki, 65 yaş aylığı kimler alabilir? 65 yaş aylığı başvuru koşulları nelerdir?

Yeni yıla girdiğimiz ilk haftalarda milyonlarca kişi zamlı maaş miktarlarını öğrendi. Emekli ve memur maaşları için gelen zamlar ve asgari ücret zammı ile beraber sosyal yardım ödeme miktarları da değişti. Evde bakım maaşı, engelli maaşı, 65 yaş maaşı 2023 yılında hesaplara zamlı olarak yatırılacak. Peki, 65 yaş maaşı ne kadar zamlandı? 65 yaş aylığı ne zaman yatırılacak? Kimler 65 yaş aylığı hak sahibi olabilir?

Devletten, ekonomik anlamda zorluk çeken ve düzenli geliri olmayan hiçbir vatandaşı zor durumda bırakmıyor. Devletten verilen en önemli sosyal yardımlardan biri de yaşı 65'in üstünde olanlar ve emekli olamayan vatandaşlara veriliyor. Eşinin ya da kendisinin herhangi bir sosyal güvencesi ya da emekliliği olmayanlar 65 yaş üstü kişiler başvuru yapmaları durumunda devletten her ay ödeme veriliyor. Yaşlılık maaşı olarak da adlandırılan 65 yaş maaşı ocak ayı itibariyle zamlı olarak hesaplara aktarılacak. Memur maaş katsayısına göre artan 65 yaş maaşı güncel tutarı netleşti. Peki, 65 yaş aylığı ne kadar? Zamlı 65 yaş aylığı kaç TL?

65 Yaş Maaşı 2023 Kaç TL Oldu?

Herhangi bir girdisi olmayan ve sosyal güvencesi olmayanlar adına kayıtlı mal varlığı da bulunmayanlar 65 yaş üstünde olmaları halinde devlet tarafından ödenen 65 yaş aylığı geçtiğimiz yıl bin 684 TL olarak ödeniyordu. 2023 asgari ücrette yaşanan artış ve aynı zamanda memur maaşlarının değişmesi ile birlikte yaşlılık maaşı da değişti. 65 yaş maaşı yapılan zam ile beraber yeni yılda 2 bin 604 TL olarak verilecek.

Zamlı 65 yaş aylığı 2023 ocak ayı itibari ile hak sahiplerine vatandaşların hesaplarına yatırılacak.

65 Yaş Maaşı İçin Kimler Hak Kazanabilir?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların hayatını çok daha kolay sürdürmesi için devletin sosyal yardım ödemeleri sürüyor. 65 yaş üstü vatandaşlara devletten 65 yaş aylığı bağlanmasına karar veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan verilen 65 yaş aylığı başvuru şartları şu şekilde;

  • 65 yaşını doldurmuş olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve maaş hakkından yararlanmamak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödememek,
  • 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olmak ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilmiş olmak şartları aranıyor.

Yaşlılık Maaşı Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Yaşlılık aylığı alacak olanlar başvuru işlemlerini e-Devlet'ten veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtası ile yapılabileceği öğrenildi. E-devlet başvurusu için T.C kimlik no ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra işlemlerini tamamlayabilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan başvuru yapacakların ise kimlik kartları ile beraber yaşadıkları ilde bulunan vakfa gitmeleri şartı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.