Son Dakika! e-Devlet'ten Başvuru Yapana 1.300 TL Ödeme Verileceği Açıklandı!

Son Dakika! e-Devlet'ten Başvuru Yapana 1.300 TL Ödeme Verileceği Açıklandı!

PTT'den ihtiyaç sahibi olanlara T.C kimlik kartı ile başvurularını yapmaları halinde PTT üzerinden nakit ödeme yapılacağı açıklandı. 3 gün içinde başvu yaparak 1.300 TL nakit ödeme yardımı verilecek.

Devletten, 2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından sosyal yardım ödemeleri sürüyor. Başvuru koşullarını taşıyan ve belirlenen süre içinde başvurusunu yapanlara devletten çeşitli yardımlar verilebiliyor. Son günlerde öne çıkan yardımlardan biri de PTT'den verilen 1.300 TL devlet yardımı oluyor. Üstelikte bu yardım başvurusundan 3 gün sonra onaylanıyor. Daha hızlı ve kısa sürede yardım ödemesi almak da mümkün olacak.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım imkanlarını e-devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları vasıtası ile başvuru yapanlara bu ödeme veriliyor. Başvuru işlemlerini gerçekleştirirken form üzerinde bilgilerinizi eksiksiz ve doğru şekilde vermeniz şartı gerekiyor. Yapılan incelemelerin ardından hatalı bilgi tespit edilmesi durumunda ödemeniz için onay almıyor. Daha sonra yalan beyanda bulunan kişilerin yardım ödemeleri kesiliyor ve o güne kadar da ödenen tutar geri talep ediliyor. Bu nedenle en başta formu güncel bilgiler ile doldurmak gerekiyor.

PTT'den Nakit Destek Ödemesi Alabilirsiniz

Sosyal devlet olma anlayışı ile dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilerin yanında olan hükümetten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtası ile her ay milyonlarca kişiye sosyal yardım ödemesi yapıyor. Dar gelirli olan vatandaşlara ihtiyaç sahibi olmaları durumunda bakanlık üzerinden başvuru yaparak düzenli yardım yapılabiliyor. Yardım ödemeleri çoğu zaman PTT vasıtası ile yapılıyor.

PTT'den yapılacak 1.300 TL devlet yardımında başvuru süreci başladı. Hemen başvuru yapanlara onay mesajı 3 gün içinde gönderiliyor. Devletten bu yardımı almayı istiyorsanız çabuk olmalısınız. Çünkü başvuru döneminde 28 Şubat tarihinde son buluyor. Bu tarihe kadar başvuru yapmak için e-devlet'ten formunu doldurabilir veya T.C kimlik kartınız ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapabilirsiniz.

12 Ay Süre ile 1.300 TL Nakit Destek Verilecek

İhtiyaç sahibi olan kişilere 12 ay süre ile düzenli olarak 1.300 TL nakit kira yardımı ödemesi yapılacak. Bu ödeme evi kentsel dönüşüm kapsamına giren kişilere tabii ki de kirasını ödeyemeyecek durumda olanlara sağlanıyor. Kira yardımı için aranan şartlarda hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı bulunuyor 2023 yılından itibaren asgari ücrete yapılan zam ile beraber gelir kriteri sınırı da artırıldı.

Geri Ödemesiz Şekilde Ödeme Veriliyor

Kira yardımı 1300 lira olarak karşılıksız ve geri ödemesiz olarak vatandaşlara veriliyor. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar 3 gün içinde kendilerine verilen onay SMS’i ile beraber PTT şubelerine gidip ödeme alabiliyorlar. Aynı zamanda kaymakamlıklar ve belediyelerden de kira yardımı için başvuru yapabilirsiniz.

Dar gelirli olan vatandaşlara sağlanan kira yardımı ödemeleri 12 ay süre ile bu ödeme veriliyor. Her ay 1.300 TL ödeme için kişilerin PTT şubelerine kimlikleri ile beraber müracaat etmeleri şartı bulunuyor. Yardım tutarını nakit şekilde alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.