2023 Yılı EYT’lilere Yaradı! Emekli Vatandaşlara Tamı Tamına 18 Bin TL Ödeme Yapılacak

2023 Yılı EYT’lilere Yaradı! Emekli Vatandaşlara Tamı Tamına 18 Bin TL Ödeme Yapılacak

Milyonlarca emekli ve EYT'linin en çok merak ettiği konulardan biri de bankaların emeklilere dağıtacağı promosyon miktarının 2023'de ne olacağıydı. Sızan bilgilere göre promosyon tarihleri ve tutarları netlik kazandı.

Geçtiğimiz sene bankalar arasında büyük bir rekabete sahne olan emeklilik promosyonları, 2023 yılında da tüm hızıyla devam edecek. Neredeyse bütün promosyon kampanyaları için son tarih olan 31 Aralık 2022'nin geride kalmasıyla birlikte milyonlarca emekli, yeni emekli promosyonlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

ŞUBAT SONUNDA HESAPLARDA

Bankalar, özellikle ilk maaşını Şubat ayında alacak olan EYT'lileri de müşterileri yapmak için çalışmalara başladı. Planlamalara göre 2023 emekli promosyonlarında ilk güncel fiyatlar Şubat ayında ödenmeye başlanacak. 2022 yılında düşük ücret üzerinden promosyondan faydalanan milyonlarca emekli, yeni açıklanacak ücretlerle, aldıkları promosyon arasındaki farkı bankadan temin edebilecek.

2023 EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR OLACAK?

Emekli promosyonlarında devlet bankaları elini geç tutmuş, güncellemelere kasım ayında başlamıştı. Her ne kadar promosyon tutarlarında artışa gidilse de kamu bankalarının verdiği promosyon, özel bankaların verdiği ücretin neredeyse yarısına tekabül ediyordu. Yeni yılda da promosyon konusunda ilk hamle özel bankalardan gelecek. İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi ve diğer birçok özel banka emeklileri 3 yıl boyunca müşteri yapabilmek uğruna kesenin ağzını açtı.

Bankacılık sektöründen sızan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşı alan müşterilere verilecek olan promosyon 10 bin TL olacak. Promosyonların, alınacak maaşın tutarına göre artış göstereceği kampanyalarda tavan promosyon tutarı ise 18 bin TL olacak. Buna göre, emekli maaşı 10 bin TL ve üzeri olan vatandaşlar 18 bin TL promosyondan yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.