2023 Zamları Tek Tek Açıklandı! Hükümet Yeni Rakamaları Açıkladı

2023 Zamları Tek Tek Açıklandı! Hükümet Yeni Rakamaları Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin 8500 lira olacağını açıkladığı konuşmada 2023 için 'ara zam' yapılabileceği sinyalini vermişti. Vedat Bilgin de 'ara zam' hakkında açıklamalarda bulundu.

Kübra Par'ın moderatörlüğünü üstlendiği Habertürk ekranlarında yayınlanan Açık ve Net programına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ara zam' açıklaması soruldu. Bilgin, "Asgari ücrete ara zam düşünülüyor mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Şu an için elbette hayır. Biz bu ücreti yıl sonu için düşünerek, enflasyonun çok da yükselmeyeceğini hesaplayarak yaptık ancak beklemediğimiz bir artış olursa Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bir ara zam elbette söz konusu olabilir. İşte geçtiğimiz yıl olduğu gibi civar ülkelerden birinde bir savaş, bir salgın ya da başka konular bunları öngörmek mümkün değil ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dediği gibi biz bu yıl için enflasyonu yüzde 20 olarak öngörüyoruz ve beklentilerimizin karşılanması halinde bir ara zam olmayacak. Ancak çalışanımız rahat olsun, olumsuz bir gelişme yaşanırsa elbette sorumluluk alır işçilerimizi enflasyon altında ezdirmeyiz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.