Aile Bakanlığı Açıkladı! PTT'den Ödeme Verilecek...

Aile Bakanlığı Açıkladı! PTT'den Ödeme Verilecek...

Aile Bakanlığı çocuk yardımı için açıklama yaptı. PTT'den çekilecek olan 3 bin 708 TL almaya hak kazanmış olanlara verilecek. İşte o ödemenin detayları...

PTT'den ödeme verilecek. ir yardım daha gündemde. Devlet çocukların okumasına yönelik olarak elinden geleni yapıyor. İlköğretim, lise, yükseköğretim seviyesinde olan çocuklar için devletten yardım alabileceksiniz. Geri ödemesi yapılmayan parayı almaya hak kazanırsanız PTT'den ödeme alabileceksiniz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde eğitim gören çocuğu bulunan dar gelirli için çalışmalara tam gaz başladı. SED başvurusu dahilinde verilen değerlendirmenin ardından verilen destekten yararlanabileceksiniz. Başvuru halinde ardından PTT üzerinden verilecek 3 bin 708 TL paranızı alabileceksiniz.

Devletten öğrenciler okusun diye projesi

Günümüz koşullarında okul masrafları giderek büyüyor. Öyle ki devletten zor durumda olan ve çocuğunu okutmakta zorlanan vatandaşlar için SED yardımları başlatılmıştı. Geçtiğimiz yıl binlerce hane için SED'den faydalanmakta olan ve 2023 senesi için de SED yardımı yapılacak açıklaması öğrencisi olan ebeveynleri heyecanlandırdı.

Bakanlıktan refah ortamında yaşaması gereken çocuklar için 2023 yılı için ödeme yapacaklarını paylaşırken, SED yardımı kimlere verilir sorusu araştırılıyor.

SED Ödemeleri Kimlere Ne Kadar Verilecek?

Geçtiğimiz yıl SED ödemesi bu sosyal yardımdan yararlanan vatandaşlara 2023 SED yardımları merak ediliyor. 2022 için bu yardım tutarları bin 259 TL olarak verilirken 2023 SED yardım tutarlarının miktarı da merakla araştırılıyor. 2023 SED yardım ücreti çocuğun sınıf düzeyine göre değişmekte iken, 1.648 TL ile 3.295 TL arasında destek verilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca denetlenen SED yardımlarından bu güne dek 20 bin üzerinde aile faydalanmıştı. 2023 yılında SED ödemeleri planlaması gerçekleştirildi. Geçim de zorluk yaşayan ve bunun dışında çocuğunu okula gönderenlere iyi şartlarda gelecek sunmak için elinden geleni yapıyor. Bu sosyal paketler ile de öğrencilerin okul masraflarını giderip, daha yaşamsal bir ortam olmasını sağlayabiliyor.

2023 SED Yardımı Ne Kadar Ödeniyor?

  • Çocuk 2.059,99 TL destek sağlanacak
  • İlköğretim seviyesinde olan çocuk için 3.090,00 TL destek sağlanacak
  • Ortaöğretim seviyesinde olan çocuk için 3.295,99 TL destek sağlanacak
  • Ort. çağında seviyesinde olan ve okumayan çocuk için 2.059,99 TL destek sağlanacak
  • Yükseköğretim seviyesinde olan çocuk için 3.708,00 TL destek sağlanacak

Kuruluş bakımından ayrılmış olan gençler için 1.648,00 TL destek verilecek.

SED Yardımı Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Çocuk sahibi olan ve okul çağında olan vatandaşın yakından takip ettiği SED yardımı için başvuru nasıl yapılır merak ediliyor. Kasım ayı itibari ile bu konu merakla cevaplanmayı bekliyor.

Bu ödeme kendi kendileri geçinebilecek kadar her çocuk için ailesinin ihtiyaç kapsamında olduğunu ispatlaması halinde SED yardımı veriliyor. SED yardımı için başvuru işlemi nasıl yapılır?

SED yardımı için yeni yılda detaylar görüşülmeye başladı. İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçe ve e-Devlet üzerinden online ortamdan yapılacak başvurular sonrasında yardımdan yararlanabilirsiniz. İşte o evraklar;

-Dilekçe

-Kimlik Numarası beyanı,

-Gerekli olduğunda verilecek sağlık raporu

- Öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kursları için başvuru yapıldığına dair belgeler talep edilir.

Meslek ve başka bilgi ve belgeleri talep etmek için başka araştırmalarda da bulunabilir.

Destek ödemeleri yılda kaç kez verilir?

Verilen yardımlardan hak kazanmanız durumunda yılda 1 ya da 2 kez destek ödeme alacaklar.

SED yardımı için başvuru şartları nelerdir?

Aile ve Çalışma Sosyal Bakanlığı'ndan yüzbinlerce TL destek ödemesi verildi. Devletten belirlenen kriterleri karşılayan her aileye destek ödemesi verilecek.

2023 yılı için ihtiyaç sahibi olan ailelere SED ödemesi adı altında verilenler yapılacak. Öğrencinin okula devam etme zorunluluğu halinde ailede bireye düşen gelir durumunun asgari ücretin üçte biri olması şartı bulunuyor.

SED başvuruları nereden yapılıyor?

Yukarıda belirtilen başvuru koşullarını sağlıyorsanız evinizde yaşayan çocuklarınızın T.C. numaraları ile Sosyal Yardımlaşma vakıflarına gidip başvuru yapabilirsiniz. İnternet üzerinden de E-Devlet'ten başvuru yapılabilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.