Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuğu Olana Müjdeyi Verdi! Bin 700 TL Ödeme Verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuğu Olana Müjdeyi Verdi! Bin 700 TL Ödeme Verilecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu olanlara destek ödemesi yapılacak. PTT'den düzenli nakit ödeme programları sürenlere bakanlıktan başvuru şartlarını yerine getirmeleri halinde ev hanımı ve çalışan kadınlara da 1700 TL ödeme verecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu ihtiyaç sahibi ailelere yardım ödemesi verilecek. Belirli alanlar için düzenli şekilde nakit yardım desteği yapılıyor. PTT'den düzenli şekilde yapılan nakit ödeme programları sürerken bakanlık başvuru şartlarını karşılayan ev hanımı ve çalışan kadınlara 1700 TL ödeme yapacak.

Çocuğu olanları sevindirecek aylık gelire katkı sağlayacak geliri az olanlar için özellikle kış aylarında geçmiş dönemde başlatılan desteğe dair yeni detaylar geldi. İşte o açıklamalar...

Sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerin aylık ihtiyaçlarını karşılamak için yaşadıkları yoksunluk sebebi ile destek olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti birleşerek diğer kuruluşlar ile beraber her ay düzenli olarak bu şartları taşıyanlara PTT'den düzenli ödeme verilmektedir.

Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

15 Mayıs 2015 tarihi ve ardından canlı doğum yapan Türk vatandaşları ve Mavi kart sahipleri için doğum yardımına dair bakanlığın istediği şartlar ve ödeme detayları belli oldu.

Başvuru yapacak annelerin Türk vatandaşı/Mavi kartlı veya sağ olmaması durumunda, başvuru aynı şartlara sahip olan babadan yapılır. Yararlanacak olanların 15 Mayıs sonrasında Türk vatandaşı ve mavi kart sahipleri alacak. İstenen evrak yalnızca doğum yardımı başvuru dilekçesi olarak verilecek. Doğum yardımı PTT'den tek defaya mahsus yatırılıyor.

Doğum yardımı birinci çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuğa 600 TL olarak PTT'den yatırılmaktadır.

Çoklu Doğum Yardımı Kimlere, Ne Kadar Verilir?

Çoklu doğum olarak dünyaya gelen 0-2 yaşlarında çocukların olduğu ihtiyaç sahibi hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyacını desteklemek maksadı ile bakanlıktan istenen şartları taşıyan annelere destek olarak yapıyor.

Anne ya da anne adına baba veya çocuğun kanuni temsilcisi olarak başvuru yapıp 2 ayda bir 400 TL'nin hesaba yatırılacağı açıklandı. İstenilen tek şart ise hanede kişi başına düşen gelir net asgari ücretin 1/3'ünden az olması şartı gerekiyor.

Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım programları kapsamında barınmadan gıdaya, aylık destek ödemesinden doğalgaz ve elektrik desteğine kadar 40'tan fazla alanda aylık düzenli nakit ödemeye devam edecek.

Haziran ayının 2022 yılında başlayan süreç 2023 yılının Haziran ayına dek sürecek bilgisi açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.