Akaryakıt Fiyatlarına Bugün Zam Geldi mi? 6 Ocak 2023 Motorin (Mazot), LPG ve Benzin Fiyatı Kaç TL?

Akaryakıt Fiyatlarına Bugün Zam Geldi mi? 6 Ocak 2023 Motorin (Mazot), LPG ve Benzin Fiyatı Kaç TL?

Geçen yıl şubatta başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Brent petrolün varili fiyatı 131 dolara kadar yükselmiş ve akaryakıt fiyatlarında da hareketlilik yaşanmıştı. Zam ya da indirim haberleriyle gündeme gelen akaryakıt fiyatlarında son durum ne?

Akaryakıt fiyatlarına zam ya da indirim var mı? Geçen yıl 131 doları gören Brent petrol geri çekilse de yılı yüzde 84,3 dolardan tamamlamıştı. Brent petrol, 3 Ocak'a 85,94 dolardan başladı. Bu gelişmelerin ardından akaryakıt fiyatlarında son durum yakından takip ediliyor. Peki, akaryakıtta zam ya da indirim olacak mı? 2023 Ocak motorin (mazot), LPG ve benzin fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte haberin detayları...

AKARYAKITTA ZAM YA DA İNDİRİM VAR MI?

Hemen şunu belirtelim ki, benzin, motorin ve LPG grubunda herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

İşte güncel akaryakıt fiyatları:

3 Ocak İstanbul Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Benzin litre fiyatı: 19.44 TL

İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 22.11 TL

İstanbul LPG litre fiyatı: 10.83 TL

3 Ocak Ankara Akaryakıt Fiyatları

Ankara Benzin litre fiyatı: 19.63 TL

Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 22.29 TL

Ankara LPG litre fiyatı 10.83 TL

3 Ocak İzmir Akaryakıt Fiyatları

İzmir Benzin litre fiyatı: 19.63 TL

İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 22.38 TL

İzmir LPG litre fiyatı 10.58 TL

BRENT PETROL FİYATI SON DURUM

Yılbaşı tatili nedeniyle dün uluslararası piyasalarda işleme kapalı olan Brent petrolün varili 85,94 dolardan işlem görüyor.

Cuma günü 86 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 85,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,03 artarak 85,94 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 80,34 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki hareketlilikte, piyasalardaki zayıf talep endişelerine karşın küresel arz daralması beklentilerinin güçlü kalması etkili oldu.

Rusya'nın, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol ve petrol ürünü satışını yasaklaması piyasalarda küresel arz daralması endişelerini güçlendirerek, fiyatları desteklemeyi sürdürüyor.

Dünya ekonomilerinde resesyon beklentisi ve Çin'de artan Kovid-19 vaka sayıları ise petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü ivmelenmeyi kısıtlıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, pazar günü yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu.

Georgieva, buna neden olarak ABD, Avrupa Birliği ve Çin gibi 3 büyük ekonomideki yavaşlamayı gösterdi.

Brent petrolde teknik olarak 86,23 ile 86,67 dolar aralığının direnç, 85,59 ile 84,95 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.