AKP’li İsim Resmen Canlı Yayında Tüm 2023 Zamlarını Açıkladı! Memur ve Emeklilere Müjde

AKP’li İsim Resmen Canlı Yayında Tüm 2023 Zamlarını Açıkladı! Memur ve Emeklilere Müjde

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2023 zam oranıyla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, en düşük emekli maaşı için refah payı desteğinin gündeme gelebileceğini açıkladı.

2023 asgari ücretinin 8 bin 506 olarak açıklanmasının ardından yıl sonuna yaklaşırken milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emekli maaşlarına gelecek zam da gündemde yerini koruyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuya ilişkin CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizen Dağ, daha önceki artışlarda seyyanen bir artış yapıldığını belirterek en düşük emekli aylığına refah payı gelebileceğini ifade etti.

Açıklamalarında Dağ, "Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor" dedi.

EYT'DE YAŞ KRİTERİ

EYT'deki yaş konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Dağ, "En ince ayrıntısına kadar çalışılması gereken bir husus. Milletimizin maksimum memnuniyetini sağlayacağız. Söz verdiğimiz bu meseleyi çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı. Asgari ücret zammının belli olmasının ardından sıra memur zammına geldi. 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla memur ve emekliye yapılacak zam oranı kesinleşecek. Ancak ek zam isteyen memur temsilcisi Memur-Sen, taleplerini iletmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya geldi.

VERGİ MATRAHI VE EK ZAM TALEBİ

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlar için 2 önemli talepte bulundu. Vergi matrahının yükseltilmesini ve ek zam istediklerini belirten Yalçın, "Vergi matrahı konusunda huzursuzluğumuz var. Son birkaç ay kamu görevlileri matrahlardan kaynaklı olarak aldıkları ücreti kaybediyorlar. Vergi matrahı yükseltilmeli oran yüzde 15'e sabitlenmeli. Memurlara enflasyon farkının dışında bir zam yapılması zaruri hale geldi. En düşük memur maaşında iyileştirme yapılması gerekiyor. Kiralar memurları zorluyor, büyük şehirlerden kaçış başladı" ifadelerini kullandı.

Yalçın konuşmasının devamında şunları söyledi: "Hassasiyetimizi ifade ettik. 4A kadrosuna alınacak arkadaşlarımızın beklentilerini aktardık. Usta öğretici, ek ders gibi beklentileri ilettik. İşçilerimizin taleplerini ilettik. Emekli aylıkları konusunda yaklaşımlarımızı ifade ettik. Tamamı sözleşmeli olan kurumlardaki personelin durumuna ilişkin yaklaşımımızı paylaştık. Memur işi yapan işçiler memur kadrosu bekliyor, bu konuda talebimizi aktardık.

"BEKLENTİMİZ EK GÖSTERGEDE ADALET SAĞLANMASI"

Ek gösterge düzenlemesi konusunda da kamuoyuna 5 milyon 300 bin insanı ilgilendiren bir düzenleme yapıldığı için bu konuda memnuniyetimizi ifade ettik. 1. dereceye kadar yükselenlerin 3600 ek göstergeye yükselmesi konusundaki talebimizi bir kez daha ifade ettik. Beklentimiz ek göstergede adalet sağlanması."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin 8 bin 506 liraya çıkarılmasının ardından gözlerin çevrildiği memur ve memur emeklisi zammı hakkında konuşan Bakan Bilgin, milyonları heyecanlandıran sözler sarf etmişti.

"ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ YAPACAĞIZ"

Bakan Bilgin, "Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek. Biz tüm bunları değerlendirerek alım gücünü destekleyecek oranda karar vereceğiz. Bitmemiş tamamlanmamış çalışmayı önceden açıklamak doğru olmaz. Biz ücret artışların dışında memur ve çalışanlarımızın ücretlerine çok önemli katkı yaptık. Ücret düzeyinde alınan vergileri vergi dışı bıraktık. Bu tüm ücretlere yansıdı. Şimdi bir başka şey daha yapılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.