Apple'dan Büyük Hamle! 2025 Yılında Dokunmatik Ekranlı MacBook Pro Geliyor...

Apple'dan Büyük Hamle! 2025 Yılında Dokunmatik Ekranlı MacBook Pro Geliyor...

Dokunmatik ekranlı ilk MacBook Pro, trackpad ve klavyeye sahip geleneksel dizüstü bilgisayar tasarımını koruyacak. İşte detaylar...

Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple'ın dokunmatik ekranlı Mac bilgisayarlar getirmek için çalıştığı bildiriliyor. Bloomberg'den gelen bir rapor, OLED ekranlı yeni MacBook Pro'nun 2025'teki ilk dokunmatik ekranlı Mac olabileceğini iddia ediyor. Haberde Apple mühendislerinin projede aktif olarak yer aldığı belirtildi.

Görünüşe göre Apple ilk kez dokunmatik ekranlı Mac üretmeyi ciddi olarak düşünüyor. Raporda, dokunmatik ekranlı ilk MacBook Pro'nun trackpad ve klavyeye sahip geleneksel bir dizüstü bilgisayar tasarımını koruyacağı, ancak ekranın iPhone veya iPad gibi dokunmatik giriş desteği kazanacağı belirtildi.

Rapor, Apple'ın iPadOS ve macOS'u birleştirmek için aktif olarak çalışmadığından, ilk dokunmatik ekranlı Mac'lerin muhtemelen macOS kullanacağını ortaya koydu. ABD merkezli teknoloji devi yıllar boyunca dokunmatik ekranlı Mac fikrini defalarca reddetti, bu nedenle bu planlarla ilerlerse bu şirket için felsefede büyük bir geri dönüş olacaktır.

Bir başka rapor, Apple'ın OLED ekranlı bir MacBook modelini tanıtmasının beklendiğini ima etti. Popüler analist Ming-Chi Kuo'ya göre marka, MacBook serisi için yalnızca OLED teknolojisinin kolaylaştırabileceği "çeşitli form faktörleri" ve tasarım seçeneklerini dört gözle bekliyor.

Kuo'ya göre dizüstü bilgisayarlarda OLED ekranların kullanılması, katlanabilir olanlar da dahil olmak üzere daha ince ve daha hafif tasarımlara olanak sağlaması açısından mini LED'lere göre bir avantaj sunuyor. Ve sonuç olarak Apple'ın OLED MacBook'u en erken 2024'ün sonunda piyasaya sürmesi bekleniyor.

OLED panellerin Apple tarafından benimsenmesinin OLED dizüstü bilgisayar pazarında önemli bir etki yaratması bekleniyor. Bu hamlenin önümüzdeki yıllarda OLED dizüstü bilgisayar sevkiyatlarında bir artışa yol açması bekleniyor.

Kuo, Twitter'da "Apple'ın benimsemesiyle birlikte OLED dizüstü bilgisayar sevkiyatlarının önümüzdeki yıllarda artmaya devam etmesi bekleniyor" diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.