Apple'dan İddalara Red!  iOS 16.3 ve Diğer Güncellemeler İle Potansiyel Gizlilik Açığını Düzelttiğini  Duyurdu...

Apple'dan İddalara Red! iOS 16.3 ve Diğer Güncellemeler İle Potansiyel Gizlilik Açığını Düzelttiğini Duyurdu...

Şirket, son güncelleme ile kullanıcılarının gizliliğini ihlal etmekle suçlanıyor.

Apple, kullanıcıların gizlilik kontrollerinden kaçtığı iddiasını reddetti ve iOS 16.3 ve diğer güncellemelerle potansiyel bir gizlilik açığını düzelttiğini söyledi.

AppleInsider'ın haberine göre, bu ayın başlarında yayınlanan bir raporda, Apple Maps'in bir uygulamanın kullanıcının gizlilik ayarlarını atlatmasını sağlayabilecek bir güvenlik açığı içerdiği belirtilmişti.

Ancak şimdi, iPhone üreticisi hiçbir uygulamanın bu açıktan yararlanmadığını iddia etti.

"Geçtiğimiz hafta, yalnızca macOS'teki kumandasız uygulamalardan yararlanılabilen bir gizlilik açığı için bir tavsiye yayınladık. Düzelttiğimiz kod tabanı iOS ve iPadOS, tvOS ve watchOS tarafından paylaşılıyor, bu nedenle düzeltme ve tavsiye, hiçbir zaman risk altında olmamalarına rağmen bu işletim sistemlerine de yayıldı," dedi.

"Bir raporda ayrıca, bir iOS uygulamasının konum verileri üzerindeki kullanıcı kontrolünü atlamak için bu veya başka bir güvenlik açığından yararlandığı yanlış bir şekilde öne sürüldü."

Şirket ayrıca söz konusu iddiayı araştırdığını ve "uygulamanın herhangi bir mekanizma aracılığıyla kullanıcı kontrollerini atlatmadığı" sonucuna vardığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.