Çalışan İşçilere Ödenecek İkramiyeler İçin  Karar Resmi Gazete'de! İşte O Tarihler...

Çalışan İşçilere Ödenecek İkramiyeler İçin Karar Resmi Gazete'de! İşte O Tarihler...

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte kamuda çalışan işçilere ve madencilere ödenecek ikramiyelerin tarihleri netleşti. Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 6 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruyla bu yıl verilecek ilave tediyelerin birinci ve ikinci yarı ödeme tarihleri açıklandı.

27 OCAK VE 17 NİSAN'DA HESAPLARDA

Kamu çalışanı işçilere ikramiye ödemeleri 27 Ocak ve 17 Nisan'da yapılacak.

MADEN İŞÇİLERİ 22 OCAK'TA ALACAK

2023'te maden işçilerinin ikramiye ödemeleri 22 Aralık'ta tek seferde yapılacak.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2023 yılında, mezkür Kanunun 1 inci maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 27/1/2023, diger yarısının 17/4/2023 tarihinde ödenmesine, 2- Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2023 yılında, aynı Kanunun 2 nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 22/12/2023 tarihinde ödenmesine, 6772 sayılı Kanunun 4 öncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

KİMLER İŞÇİ İKRAMİYELERİNDEN FAYDALANABİLİR?

İlave tediye olarak tanımlanan bu ödeme çeşidi, kadroya geçen taşeronlar için de ödenmektedir. İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor. Tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir.

Birinci ve ikinci maddelerde yazılı olan işçilere mezkür maddeler gereğince yapılan tediyelerden ayrı olarak her yıl için bir aylık istihkakları tutarını geçmemek üzere Cumhurbaşkanı kararıyla aynı nispette bir ilave tediye daha yapılabilir. Bu kanuna göre yapılacak tediyelerin zamanı Cumhurbaşkanınca tespit edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.