DİKKAT: SGK'dan 60 Ay Geriye Dönük En Az 5.500 TL Birikmiş Paranızı Alabilirsiniz!

DİKKAT: SGK'dan 60 Ay Geriye Dönük En Az 5.500 TL Birikmiş Paranızı Alabilirsiniz!

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) cenaze yardım ödeneği veriyor. Çoğu kişinin bilmediği, unuttuğu, farkında olmadığı bu ödenekler, cenaze yardımları hakkındaki bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

SGK'da binlerce liranız kalmış olabilir! 60 ay geriye dönük paranızı iade alabilirsiniz! En az 5.500 TL... Eğer sigortalı olarak çalışıyorsanız öldüğünüz taktirde cenaze paranız Sosyal Sigortalar Kurumundan. Ayrıntılar haberimizde..

SGK'DAN CENAZE PARASI

Cenaze ödemeleri Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yapılıyor. Vatandaşlar bu ödemeler için 5 yıllık süre zarfında başvuruda bulunabiliyor. Bu yılda da cenaze yardım paraları için ödemeleri 5 bin 500 TL olacak.

Sosyal Sigortalar Kurumu hem sigortalı çalışan için hem yakınları için bazı özel nitelikte haklar tanınmakta. Cenaze paraları üzerindeki haklar da, kişi vefat ettiğinde de devam ediyor. Bu haklardan şu şekilde yararlanabiliyorsunuz. Kişi vefat ettiğinde bu yardım ödemeleri önce eşine daha sonra da çocuklarına geçiyor. 2. olarak bir yardım parası daha ödeniyor. Bu ödeme de cenaze aşamasında oluşacak masraflar için oluyor.

BAŞVURU SÜRESİ 5 YIL

SKG'nın çalışanlar için bir takım ödemeleri bulunmaktadır. Bu ödemeler arasında bulunan cenaze ödemeleri, kişiler tarafından göz ardı edilen, unutulan ödemelerdir. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun yapmış olduğu bu yardım ödemeleri kişinin eşini ve çocuklarına verilmektedir. Şahsın eşi ve çocuğu yoksa anne, babasına, kardeşlerine de geçebilmektedir. Cenaze yardım parası 5 bin 500 TL. Ancak toplumda bu paranın varlığından kimsenin haberi yok. Genelde bu paranın alınması unutuluyor. Parayı alabilmek için 5 yıllık başvuru süreciniz bulunuyor. Süresi içinde başvurduğunuz taktirde yardım ödemenizi alabileceksiniz.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR

SGK'nın verdiği cenaze yardım parasını alabilmek için vefat eden kişinin sigortalı olma şartı aranıyor. Kişi eğer sigortalı ise bu yardım parasından yararlanabiliyor. Bu cenaze yardımlarından yararlanabilmek için SGK'na yazılı başvuruda bulunmanız gerekiyor. Yani Sosyal Sigortalar Kurumu'na giderek yazılı müracaat ile cenaze parasını alabiliyorsunuz. Bu paranın alma süresi 5 yıl. Bu sürenin ardından yardım ödeneği zaman aşımına uğruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.