Emekliye Büyük Müjde! 2023 Bayram İkramiyelerine Büyük Zam Geldi...

Emekliye Büyük Müjde! 2023 Bayram İkramiyelerine Büyük Zam Geldi...

2018 yılında verilmeye başlanan emekli bayram ikramiyesinde bir artışın olup olmayacağı merak ediliyor. Milyonlar maaşlara ilave zam beklerken bayram ikramiyesi için de düğmeye basıldı.

Asgari ücret ve memur ile emekli maaşına yapılan zamların ardından gözler emeklilerin bayram ikramiyelerinde bir artış olup olmayacağına çevrildi. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emekliye bayram ikramiyesi yatıyor. İkramiye tutarı geçen sene bin 100 TL'ye çıkarılmıştı. Emekli her iki bayramda da toplam 2 bin 200 TL'yi cebine koymuştu. Geçen sene bin TL olan bayram ikramiyesi yüzde 10 zamla bin 100 TL'ye yükseltilmişti. Emekli dernekleri ise ikramiyenin her sene enflasyona göre güncellenmesini istemişti.

KONUŞULAN RAKAM

Show Haber'de yer alan habere göre, 2018 yılında verilmeye başlanan ikramiye her sene enflasyona göre güncellenseydi şu anda tutar 3 bin 200 TL olacaktı. Kulislerde konuşulana göre bayram ikramiyesine de emekli maaşına yapılan yüzde 30 oranında zam yapılması gündemde. Yüzde 30 zam ile birlikte bayram ikramiyesi bin 430 TL oluyor.

MEMUR EMEKLİSİNİN İKRAMİYE ORANI

3600 gösterge ile birlikte 2022 yılında emekli olan memurun ikramiye oranı da artacak. Memur emeklisi 2023'te 93 bin TL ilave ikramiye hakkı kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.