En Düşük Emekli Maaşını Sonunda Açıklandı! Bu Zamlar Ortalığı Fena Karıştıracak

En Düşük Emekli Maaşını Sonunda Açıklandı! Bu Zamlar Ortalığı Fena Karıştıracak

Emekli maaşı hesaplama işleminde son enflasyon oranı bekleniyor. Yılsonu beklenti anketleriyle ortaya çıkan rakamlar maaş tablolarında yerini aldı.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Kabine Toplantısı ardından Başkan Erdoğan'dan ocak zammı ile ilgili önemli açıklamalar geldi. En düşük emekli maaşı zammı milyonlarca vatandaşın gündemindeki yerini aldı. Peki, SSK Bağkur emekli maaşı zammı ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte, emekli zammı 2023 Ocak son dakika haberleri…

Emekli zammı 2023 Ocak oranı için bekleyiş sürüyor. Son enflasyonun ardından net rakamın yine Başkan Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor. Bakan Bilgin liderliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen emekli maaş zammı çalışmalarında sona gelindi. SSK, Bağkur maaş hesaplama işlemleri gündemdeki yerini aldı. Peki, 2023 Ocak zammı ile en düşük emekli maaşı zammı ne kadar olacak, kaç TL, ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar…

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ARDINDAN MEMUR VE EMEKLİ!

Kabine Toplantısı ardından açıklama yapan Başkan Erdoğan şunları aktardı:

"Yıl içindeki gelişmeler sonucunda Temmuz ayında asgari ücreti 5 bin 500 lira seviyesine çıkarttık. Şimdi 8 bin 507 lira olarak ilan ettik. Asgari ücret önceki yıla göre yüzde 200, yılbaşına göre yüzde 100 oranında yükseldi. Net asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu.

Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık.

Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlar, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde bu anlayışla hareket ediyoruz.

İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız.

Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır."

MEMURA VE EMEKLİYE ENFLASYONUN ÜZERİNDE ZAM YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret, EYT, memur zammı gibi gündeme ilişkin merak edilenleri yanıtladı.

Bakan Bilgin, açıklamasında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için şu ifadeleri kullandı:

''Memura ve emekliye enflasyonun üzerinde zam yapacağız. Zam yaparken bu sene de enflasyon farkı vereceğiz.''

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI YÜZDE 42,35 OLDU

Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası 2022 yılının ilk 6 ayı için enflasyon rakamı yüzde 42,35 oldu. Bununla beraber emekli zammı da netleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları Temmuz zammı yüzde 42,35 oranında arttı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZDA 3 BİN 500 TL OLDU

Temmuz sonrası emekli zammı 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 42,35 oranında artış yaşadı. SSK ve Bağ-KUR emeklisi aldığı yüzde 42,35 zam oranı ile en düşük 3 bin 500 TL'den maaş almaya başladı.

2022 Ocak zammı ile en düşük miktar bin 500 TL'den 2 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Yüzde 66 oranı üzerine alınan yüzde 42,35 emekli maaş zammı toplamda yüzde 133 zam almış oldu.

2022 KASIM ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %84,39, aylık %2,88 oldu

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre %62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %70,36 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %136,02, aylık %0,74 arttı

2022 yılı Kasım ayında Yİ-ÜFE (2003=100) bir önceki aya göre %0,74, bir önceki yılın Aralık ayına göre %98,20, bir önceki yılın aynı ayına göre %136,02 ve on iki aylık ortalamalara göre %128,94 artış gösterdi.

SON ENFLASYONA GÖRE MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI ORANINDA NETLEŞEN RAKAM

Kasım ayı enflasyon oranı sonrası 4 aylık enflasyon oranı netleşti. Son enflasyona göre yapılan hesaplar başladı. 5 aya göre emekli zam oranı yaklaşık yüzde 14,04 oranında değerlendirilirken sosyal refah düzenlemesi sonrası oranın artış göstereceği de öngörülenler arasında.

Yapılan hesaplamalara göre; 5 aylık memur zammı ise yüzde 15,11 civarında oldu.

"HERKESİ LAYIK OLDUĞU REFAH DÜZEYİNE KAVUŞTURMAYA KARARLIYIZ"

Başkan Erdoğan, memur ve emekli zammı, asgari ücret zammı ve aile bireylerinin kalkınmasını sağlayacak tüm düzenlemeleri hatırlatarak şunları kaydetti:

"Biz ülkemizi kalkındırma peşindeyken kimileri ülkeye ihanet pahasına başka gündemlerin peşinden gidiyor. Ülkemizdeki tüm sorunları çözme çabası gösteriyoruz. Herkesi layık olduğu refah düzeyine kavuşturmaya kararlıyız. İhtiyaç duyulduğu her anda insanımız yanında olduğumuz gösterdik.

"GELİRLER CİDDİ ŞEKİLDE ARTACAK"

Başkan Erdoğan, asgari ücret, memur, emekli maaşları ve tüm kesimlerin gelirlerini etkileyecek ödemelerin yıl başında ciddi şekilde yükseltileceğinin altını çizerken, enflasyonun yol açtığı refah kaybının da aşama aşama giderileceğini vurguladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK, KAÇ TL?

5 aylık enflasyon sonrası 3 bin 500 sınırında bulunan en düşük emekli maaşı için yeni hesaplar yapılmaya başladı.

Öte yandan yılsonu beklenti anketleri de 6 aylık enflasyon oranı için gündemde. Buna göre;

SSK 2000 öncesi: 5 bin 345 TL

SSK 2000 sonrası: 3 bin 314 TL

Bağ-Kur esnaf: 4 bin 786 TL

Bağ-Kur tarım: 3 bin 803 TL şeklinde zamlı maaşlar ortaya çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.