Kar Geliyor! Meteoroloji'den Uyarılar Ard Arda Geldi! İşte Saat Saat Uyarı Geldi!

Kar Geliyor! Meteoroloji'den Uyarılar Ard Arda Geldi! İşte Saat Saat Uyarı Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayımlanan yeni hava durumu raporuna göre, ülkemiz genelinde Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak yağış olacağı görülürken, Doğu Anadolu ile İç Anadolu bölgesinde ise kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; : Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli Yağış olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıkların iç kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise, mevsim normalleri üzerinde seyredeceği görülüyor.

YAĞIŞ UYARISI

Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hafta boyunca ülke genelinde yağışlı sistem etkisini sürdürecek. Yeni haftada Ankara'nın da aralarında bulunduğu iç kesimlerdeki birçok kentte kar yağışı, İstanbul ve İzmir'in aralarında bulunduğu kıyı illerinde ise yağmur etkili olacak. İstanbul'da cuma gününden itibaren ise kar, yağmurla birlikte görülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.