Kimlik Numarası İle Başvuru Yapana 5.000 TL Ödeme Yapılacak! İşte Detaylar

Kimlik Numarası İle Başvuru Yapana 5.000 TL Ödeme Yapılacak! İşte Detaylar

T.C kimliğiniz ile 2023'de başvuru işlemini gerçekleştiren tüm vatandaşlara 5.000 TL'den daha fazla maaş ödemesi yapılacak. Ödemeler PTT'den dilediğiniz an alabileceksiniz.

Yalnızca T.C kimliğiniz ile başvuru yaparak 2023 yılında işsizlik maaşına verilecek zamdan faydalanabilirsiniz. Peki, kimlere işsizlik maaşı verilebilir? Yapılan açıklamaya göre işsizlik maaşını İŞKUR üzerinden alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşları Zamlandı mı?

İşsizlik maaşına yapılan zam müjdesi vatandaşı harekete geçirdi. İŞKUR'a başvuru yaparak işsiz vatandaşlar zamdan yararlanabilecekler. En düşük maaş 3 bin 048 TL, en yüksek bedel ise 7 bin 885 TL ödeme verilecek. Ayrıca brüt maaş %40'a kadar olacak ve bu imkandan yararlanacak. Dolayısı ile düzenli olarak bu maaşı alabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Kimlere, Ne Kadar Verilir?

İşsizlik maaşı almak için kendi kusurunuz olmadan işten çıkmanız şarttır. Dolayısı ile işten ayrılma sebebiniz istifa etmek olmamalı. Ayrıca son işyerinizde 120 gün çalışıyor olmanız gerekiyor. 3 yıl içinde de minimum 60 gün sigortalı olmak şarttır.

30 Günde Başvuru Yapmalısınız!

İşsizlik maaşı için 30 gün içinde İŞKUR'a başvuru yapmanız şarttır. Başvuru için İŞKUR web sitesini inceleyebilirsiniz. Ayrıca size en yakın İŞKUR şubesini ziyaret edebilirsiniz.

PTT'den Ödemeler Verilecek!

İşsizlik maaşı almak için başvuruya hak kazanan kişiler PTT'den kolayca işsizlik ödemesini alabilecek. PTT'den ne kadar işsizlik maaşı alınacağı belli olacak. T.C kimlik belgeniz ile PTT'den maaşınızı düzenli olarak çekebilirsiniz. 2023 yılında başvuru yapanlara 5.000 TL maaş ödemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.