Kredi Ve Banka Kartınız Varsa Dikkat Edin! Biriken Paralarınız Anında Silinebilir

Kredi Ve Banka Kartınız Varsa Dikkat Edin! Biriken Paralarınız Anında Silinebilir

Kredi kartı, banka kartı ve hediye kartlarında yer alan puanlar, 31 Aralık tarihinde silinecek. Kartlarda bulunan para puanları, internet alışverişleri de dahil pek çok yerde kullanabilirsiniz.

Akaryakıttan kozmetiğe, giyimden gıdaya birçok alanda kullanılan kredi ve banka kartı bonusları, 31 Aralık tarihi itibarıyla siliniyor. Alışveriş esnasında kullanıcılarına indirim ve farklı avantajlar sunan alışveriş kartları için bankalar müşterilerine hatırlatma mesajı atmaya başladı.

KULLANILMAYAN PUANLAR BANKAYA KALACAK!

Türkiye'de faaliyet gösteren birçok firma hediye kartı uygulamasını kullanıyor. Kullanıcılar, sevdikleri bir yakını için aldıkları hediye kartlarına yüklenen bakiyeler ile söz konusu işletmeden harcama yapabiliyor. Bu kartlarda yer alan bakiyeler zaman zaman unutuluyor, bazı zamanlar ise bir kısmı harcanarak geri kalan kısmı ihmal ediliyor. Bütün hediye kartlarındaki bakiyeler 2022 yılının sonlanması ile sıfırlanacak. Giyim başta olmak üzere pek çok sektörde aktif olarak kullanılan hediye kartlarının içerisinde henüz kullanılmamış milyonlarca lira olduğu tahmin ediliyor.

Yılın belirli dönemlerinde uygulanan kampanyalar ile kredi ve banka kartlarında alışveriş yapıldıkça puanlar birikiyor. Sıklıkla alışveriş yapılan kartlarda kullanılmayan binlerce para puan var. Türkiye genelinde milyonlarca lirayı bulan bu puanlar, bankaların belirlediği tarihler arasında kullanılmaması halinde sıfırlanabiliyor. Pek çok banka için son kullanma tarihi 31 Aralık olarak açıklanırken, her bankanın puanları farklı farklı işletmelerde geçerli olmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.