Microsoft İçin Skandal Söylenti! 10.000 Üzerinde Çalışanı İşten Çıkaracak mı?

Microsoft İçin Skandal Söylenti! 10.000 Üzerinde Çalışanı İşten Çıkaracak mı?

Büyük teknoloji firmaları geçtiğimiz yıl küresel ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda zorluk yaşadı ve bu da işe alımların dondurulmasına ve işten çıkarmalara yol açtı.

Son örnekler arasında Amazon'un iş ilanlarını büyük ölçüde azaltması ve 18.000 çalışanı işten çıkarması ile Tesla, Meta, HP ve Twitter'ın benzer uygulamaları yer alıyor. Geçen yıl 1.000'den fazla çalışanın işten çıkarılmasının ardından, Microsoft'un bugün 10.000'den fazla çalışanı işten çıkaracağı bildiriliyor.

Sky News tarafından yayınlanan son rapor, Microsoft'un bugün işgücünün %5'ini işten çıkaracağını iddia ediyor. Bu rakam önemsiz gibi görünse de, Microsoft gibi büyük bir şirkette yaklaşık 11,000 çalışanı etkilemektedir. Bir önceki işten çıkarma öncelikle Xbox ve Azure bölümlerini etkilemiş olsa da, son turun kapsamının daha geniş olup olmayacağı belli değil. Aslında Wall Street'ten gelen haberler, gerçek rakamın bildirilenden daha yüksek olmamasının şaşırtıcı olacağı yönünde.

Personel sayısının azaltılması iş dünyasında hoş olmayan ancak bazen gerekli bir uygulama olsa da, Redmond teknoloji firması Activision Blizzard'ın 69 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamlamaya çalışırken Microsoft için optikler kötü olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte, Microsoft işten çıkarmaları henüz doğrulamadı ve yayın kuruluşu tarafından kendisine ulaşıldığında konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.